Lunds kommun

Är du intresserad av ett sommarjobb där du får handleda och stötta våra feriepraktikanter inom olika verksamheter på vård- och omsorgsförvaltningen?

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som handledare kommer du att arbetsleda och handleda våra feriepraktikanter inom vård- och omsorg. Vi samarbetar med arbetsmarknads- och socialförvaltningen och arbetar med att få ut fler Lundabor i arbete.

Ungdomarna ges möjlighet att komma ut i arbetslivet och se hur det fungerar, men även för att få referenser och få en meningsfull sysselsättning under några sommarveckor. Ungdomarna behöver stöttning i det vardagliga arbetet på enheterna med att planera och utföra aktiviteter. Aktiviteterna är varierande, det kan tex röra sig om enklare trädgårdsarbete, bakning m.m. Omvårdnadsarbete ingår inte. 

Vi kommer att ta emot praktikanter inom områdena boende LSS, hemvård och hälsa samt särskilt boende för äldre. 

I arbetsuppgifterna ingår att planera aktiviteter samt stötta och motivera våra feriepraktikanter i det dagliga arbetet, det ingår även att notera frånvaro, sen ankomst m.m. Dagliga möten sker med ungdomarna där ni informerar om dagens och veckans arbetsuppgifter och du jobbar sida vid sida med feriepraktikanterna i utförandet av arbetsuppgifterna. 

Uppdraget sträcker sig från den 19 juni - 8 augusti och vi ser gärna att du kan arbeta hela perioden. Arbetstiderna är kl. 08.00 - 16.30.

Vi söker dig som

Du måste ha fyllt 18 år

Vi söker dig som är intresserade av att handleda och arbetsleda ungdomar, att coacha och stötta dem och ge dem en meningsfull och betydelsefull period i deras troligen första sommarjobb.

Du får gärna ha tidigare erfarenhet av arbete inom inom vård- och omsorg.

Har du erfarenhet av tex. föreningslivet eller annan erfarenhet av arbete med ungdomar är det meriterande. 

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 17 juni
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 100%
Ort LUND
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/166
Kontakt
  • Eva Persson, handläggare, eva.persson3@lund.se
  • Cecilia Boll Segersteén, rekryteringskonsult, 046-3596596
Publicerat 2024-02-21
Sista ansökningsdag 2024-03-06

Tillbaka till lediga jobb