Arbetsmarknads- och socialförvaltningen


Vårt uppdrag växer och vi utökar!  

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Lund är mitt i en stor satsning 
kopplat till våld i nära relation och den nya lagstiftning kring skyddat boende som nyligen har trätt i kraft. I april startade vi  en ny enhet inom barn och familj med 
inriktning våld i nära relation. Ett helt team med särskild kompentens 
för att kunna möta barn som bevittnat våld, våldsutsatta och våldsutövare med och utan barn. Enheten hanterar även barnutredningar med annan problematik. Vi utökar nu med en ny tjänst.

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som utredande socialsekreterare utgörs dina arbetsuppgifter av utredningar och uppföljningar. Vid behov samarbetar du över gränserna för att möta barn och familjer på bästa sätt. Vi jobbar med genuint socialt arbete, tar oss tid för att möta människor, lyssna och se vad vi kan bidra med för att hjälpa människor till en förändring. Vårt arbete präglas av hög kvalitet, rättssäkerhet och vi jobbar ständigt på att hitta en balans i goda arbetsvillkor och arbetsmiljö.

För att lyckas med vårt uppdrag värnar vi om ett välfungerande samarbete med olika aktörer kring barn, ungdomar och vuxna samt samverkar brett med skola, polis, sjukvård och övriga delar inom socialtjänsten.

Vi söker dig

Vi söker dig som har socionomexamen. Du behöver ha erfarenhet av utredning av barn och /eller vuxna, inom socialtjänsten, alternativt av annan myndighetsutövning inom socialtjänsten som bidragit till din insikt och kunskap om utredning av barn.

Har du erfarenhet av MI, IRisk, Signs of safety, SARA, PATRIARK och/eller FREDA är det meriterande. Vi lägger vikt vid att du är en person som kombinerar ditt engagemang med en lugn framtoning och förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete. Samtidigt har du en beredskap att skifta fokus när behoven i verksamheten förändras.

Du möter människor med respekt och hanterar din myndighetsroll på ett ansvarsfullt sätt och har alltid barnets bästa i fokus.

Eftersom enheten är under uppbyggnad behöver du vara flexibel och trivas med föränderliga arbetsuppgifter.

B-körkort krävs för tjänsten.

Vi erbjuder dig

Som stöd till dig i ditt arbete finns tillgänglig och kompetent chef. Vi ger en individanpassad introduktion, samt tillgodoser behov av löpande kompetensutveckling och extern handledning. Vi utbildar kontinuerligt utifrån varje medarbetares specifika behov. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa. Det här ger vi dig som medarbetare

Den nya enheten kommer omfattas av ett spännande pågående projekt inom barn och familj med återhämtning på arbetstid. Det innebär att medarbetare, individuellt eller gemensamt, kan göra olika aktiviteter för att se till att arbetsdagen blir i lagom tempo och där det finns möjlighet till att också stanna upp och reflektera kring sitt arbete.

Känner du igen dig i vår beskrivning? Vill du bli en del av vårt nya kompetenta team? Välkommen med din ansökan senast 28 maj 2024, intervjuer sker löpande. 

Övrigt

För anställning avseende barn och unga krävs uppvisande av utdrag från polisens belastningsregister. Du kan med fördel beställa det redan nu via polisens hemsida. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/544
Kontakt
  • Ann-Sophie Berggren, Enhetschef, 046-3596635
Facklig företrädare
  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, gregorio.macario@lund.se
  • Josefine Båge Jallow, Vision, Josefine.bagejallow@lund.se
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb