Lunds kommun, Miljöförvaltningen

 Anställningen är ett vikariat på 11 månader.

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Tjänsten innebär tillsyn och handläggning enligt miljöbalken inom området miljöskydd. Arbetsuppgifterna innebär tillsyn och handläggning enligt miljöbalken inom framför allt områdena förorenade områden och avfall. Tillsyn av andra miljöfarliga verksamheter och inom förvaltningen andra förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Arbetet med tillsyn av förorenade områden omfattar bl.a. handläggningar av anmälningar, granskning av provtagningsplaner, miljötekniska markundersökningar, riskbedömningar och åtgärdsutredningar. I arbetet ingår även att arbeta med tillsyn av prioriterade objekt, bl.a. MIFO-objekt men även att ha kontakter med andra förvaltningar i kommunen som arbetar med samhällsbyggnadsfrågor. Meriterande är arbetslivserfarenhet av frågor gällande förorenade områden, antingen i rollen som miljöinspektör, miljöhandläggare, konsult eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

Vi söker dig

- Har en naturvetenskaplig eller teknisk högskoleexamen inom till exempel miljö, kemi, geovetenskap eller annan utbildning som kan bedömas likvärdig.  

- Arbetslivserfarenhet av arbete med förorenade områden inom offentlig eller privat sektor är meriterande liksom erfarenhet av tillsyn inom miljöbalkens område.  

- Är serviceinriktad, initiativrik, noggrann och strukturerad.

- Har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

- Har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp.

- Körkort för bil erfordras.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Miljöförvaltningen är en myndighet som består av 35 medarbetare med en bred kompetens inom verksamhetens ansvarsområde. Förvaltningen arbetar under miljönämnden och med tillsyn bland annat inom områdena miljöskydd, hälsoskydd och livsmedelshantering. Avdelningen för miljöskyddsavdelningen består av 13 personer.

Miljöförvaltningen lägger avgörande vikt vid att vara en attraktiv arbetsgivare och sätter stort värde i att erbjuda medarbetarna möjligheter till individuell utveckling i yrkesrollen.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/577
Kontakt
  • Rolf Erlandsson, 046-3596492, rolf.erlandsson@lund.se
Facklig företrädare
  • Iman Al-Khodr Sobhie (Vision) , 046-3598152
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-22
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb