Vård- och omsorgsförvaltningen

Om oss

Vi är en samlad organisation med hemsjukvårdsansvar inom hemvården i Lunds Kommun. I verksamheten möter du brukare i ordinärt boende. Nu välkomnar vi en ny kollega till hemvårdsområde väster. Hos oss får du god introduktion med handledning, regelbunden kompetensutveckling, yrkesspecifika och tvärprofessionella nätverksträffar och möjlighet att arbeta med utveckling av välfärdsteknologi.

Vi söker en arbetsterapeut för tillsvidareanställning med placering på väster i Lund (utgår från Starvägen). Arbetstiden är måndag-fredag dagtid. (flextid)

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för den arbetsterapeutiska bedömningen, utredningen och målsättning av aktivitetsbehov samt planering och genomförande av interventioner tillsammans med patienten. I arbetet kommer du att möta patienter, 65 år och äldre, med olika funktionsnedsättningar och sjukdomstillstånd. 


Arbetsterapeuten är en viktig person i samband med att patienten kommer hem från sjukhusvistelser, där du ofta är den första kontakten. Du blir därför en viktig budbärare av kommunens värderingar. Teamarbetet är prioriterat. I arbetet ingår att handleda såväl anhöriga, omvårdnadspersonal och patient så att patientens rehabilitering ges bästa förutsättningar. Hos de patienter som är i behov av flera kompetenser arbetar du i team med sjuksköterska, sjukgymnast/fysioterapeut och omvårdnadspersonal.

Vi använder Procapita för journalföring och 10-gruppens förskrivarportal för hjälpmedelsförskrivningar.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Vi söker dig som

är legitimerad arbetsterapeut. Har du erfarenhet av arbete inom yrkesområdet är det meriterande men viktigast är att du är intresserad av att arbeta med människor. Du har förmågan att se möjligheter, finna lösningar samt kunna förmedla detta på ett bra sätt. Det är viktigt att du har en positiv inställning och är flexibel. 

Vidare delar du vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt lyssna, lära och leda. Du har fokus på våra patienters önskemål och behov för att kunna leva ett så självständigt, delaktigt och meningsfullt liv som möjligt i sin vardag.

Du kan cykla, har körkort för personbil, god datorvana och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer i den här rekryteringen. 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/615
Kontakt
  • Cecilia Persson, Rekryteringskonsult, 046-3596648
  • Helen Niesel, Enhetschef, 046-3594923
Facklig företrädare
  • Timmy Höckner Hägerfors, Sveriges Arbetsterapeuter, 046-3594068
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-16
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb