Fågelskolan

Om oss

Fågelskolan ingår i verksamhetsområde 4 och ligger i de västra delarna av Lund.
Fågelskolan består av en F -9 skola med ca 530 elever och en anpassad grundskola med ca 50 elever. Den anpassade grundskolan är indelad i åldersblandade klasser och är lokalintegrerad med övriga skolan.

Fågelskolan är en skola som präglas av mångfald, vilket vi som arbetar på Fågelskolan ser som en styrka och en tillgång.

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag planerar och genomför du undervisning i elevgrupp  för elever som läser mot ämnen eller ämnesområde.  Uppdraget innefattar mentorskap för en grupp elever. Mentorskapet är en viktig del i läraruppdraget idag i skolan, som innebär att man fortlöpande informerar om elevens skolgång och kunskapsutveckling, coachar och motiverar eleven i dennes skolgång och utveckling, både kunskapsmässigt och som individ och är en lyssnande vuxen.

Som lärare i den anpassade grundskolan ingår du i ett arbetslag med erfarna lärare. Du är även en del av ett team med elevassistenter, där du förväntas leda arbetet i klassrummet, utifrån elevernas behov och förutsättningar.

Du arbetar förebyggande för att undanröja hinder i olika lärmiljöer samt med att utveckla arbetet kopplat till stödinsatser och anpassningar för våra elever i behov av särskilt stöd.

Vi söker dig som

Du som söker är legitimerad grundskollärare med en speciallärarexamen med inriktning IF och med erfarenhet av uppdraget. När det gäller tjänsten med inriktning ämne, behöver du ha en bred ämnesbehörighet. 

Vi ser gärna att du har utbildning inom AKK och TAKK. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning och NPF.

Digital kompetens ses idag som en självklarhet, men är verkligen viktig i undervisning i den anpassade grundskolan. Vi arbetar med IPads, Chromebooks och Smartboards i vår undervisning.

Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Du har en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därmed också leda och organisera arbetet mot eleven/eleverna för att skapa studiero och en god lärandemiljö under hela dagen. Du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån elevgruppens behov. Du utvecklar den pedagogiska verksamheten till att både vara inspirerande och utmanande.

Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du är engagerad i ditt arbete och arbetar utifrån skolans värdegrund. Du har en god samarbetsförmåga och skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare, kollegor och externa aktörer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan tillsvidareanställd medarbetare. Intervjuer sker fortlöpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-08
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/639
Kontakt
  • Kristina Thelin, Bitr rektor, 046-3597295, kristina.thelin@lund.se
Facklig företrädare
  • Kalle Wigren, Sveriges lärare, kalle.wigren@lund.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-20

Tillbaka till lediga jobb