Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som planeringssekreterare kommer du att ha en central roll i beredningen av ärenden inför politiska beslut. Du kommer att hantera utredningar inför och/eller på uppdrag av vår nämnd i skilda frågor inom förskolans och skolans verksamhetsområde. Du kommer att ta fram yttranden över bland annat remisser, motioner och Lundaförslag. I ditt uppdrag ingår att samordna beredningsarbete som involverar många olika kompetenser inom förvaltningen och ibland också andra förvaltningar och myndigheter.  Arbetsbelastningen kan variera över tid utifrån ärendeflödet. Du kommer att implementera och verkställa politiska beslut samt arbeta med att utveckla vår uppföljning av nämndens beslut. 

Uppdraget som planeringssekreterare är relativt nytt och har gränssnitt mot flera andra funktioner på förvaltningen. Du bidrar till att utveckla innehållet i tjänsten efter verksamhetens behov.

Tjänsten är ett vikariat på ca ett år.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer relevant för arbete inom offentlig förvaltning. Du har tidigare erfarenhet av utredningsarbete inom offentlig verksamhet, gärna inom skilda kommunala förvaltningar. God kunskap om lagar och regler som styr förskolans och skolans verksamhet är ett krav. Erfarenhet av att utvecklingsarbete gällande administrativa processer och rutiner samt av att samordna arbete mellan olika kompetenser är meriterande.

För att lyckas i uppdraget som planeringssekreterare krävs att du är strukturerad och drivande med ett analytiskt förhållningssätt. Du har förmåga att göra objektiva och väl underbyggda bedömningar i komplexa frågor. Du ser till helhetens bästa i ditt arbete.

Du är kommunikativ med ett pedagogiskt och lyhört förhållningssätt. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig på enkelt och korrekt skriven svenska. Du skapar och värdesätter goda relationer och samverkar gärna med andra för att nå resultat.

Erfarenhet av våra digitala verksamhetssystem är meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Tjänsten är organiserad inom verksamhetsgrupp Kansli där även Enheten för placering och förvaltningsadministration och Myndighetsenheten ingår. På kansliet finns totalt ca 20 medarbetare i olika funktioner inom administration, handläggning och juridik t.ex. administratör, chefsstöd, huvudregistrator, barn- och elevadministratör, myndighetshandläggare, nämndsekreterare och processamordnare. Den utannonserade tjänsten är ett vikariat, under planeringssekreterares tjänstledighet. 

Som planeringssekreterare har du ett nära samarbete med din planeringssekreterarkollega och förvaltningens nämndsekreterare.

Inom kansli arbetar vi tillsammans utifrån våra respektive uppdrag och sätter stort värde på att hjälpa varandra när det behövs.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse, gärna mitten på augusti
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Falsterbo
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/648
Kontakt
  • Anna Palm, 046-3596194
Facklig företrädare
  • Jannika Josefsson, Vision, jannika.josefsson@lund.se
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb