Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter
Du ska planera, genomföra, utvärdera och utveckla det pedagogiska arbetet på fritidshemmet samt kunna arbeta med elever i behov av särskilt stöd. I arbetet ingår även tid i klass, där du ibland får arbeta med elever i behov av stöd i grupp eller enskilt. Du kommer att arbeta tillsammans i arbetslag med andra pedagoger med placering på Munspelets skola eller på Flygelskolan. Du ska vara intresserad av och tycka att det är roligt med heldagsomsorg. Du kan samverka med vårdnadshavare och tillsammans med personalen utveckla verksamheten med utgångspunkt i läroplanen samt hjälpa barnen att bli trygga, kreativa och nyfikna. Du använder utemiljön som en lärande miljö. Du kan arbeta självständigt men kan också arbeta i lag. Du tar ansvar för din del samtidigt som du ser till helheten i ett F-3-perspektiv.

Vi söker dig
Vi söker dig som är legitimerad grundlärare i fritidshemmet eller utbildad fritidspedagog med legitimation som är behörig att undervisa i idrott och hälsa och har erfarenhet av att arbeta på fritidshem och som därmed förstår fritidshemmets uppdrag. Du har också erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd från förskoleklass till årskurs 3. Vidare behöver du även ha digital kompetens, så att du kan hantera kompensatoriska hjälpmedel.

Det är meriterande om du har erfarenhet av idrott och hälsa där det ingått simundervisning med livräddningskunskap samt om du har repulse-utbildning. Det är även meriterande du har kunskap om Edlevo, Unikum samt Google workspace. 

Vi erbjuder dig
Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa. Det här ger vi dig som medarbetare (lund.se)

Om arbetsplatsen
Kom och bli en del av oss på Flygelskolan och på Munspelets skola! Här kan du utvecklas tillsammans med engagerade och kunniga kollegor som har alla elevers lärande och sociala utveckling i fokus. Båda skolorna är F-3-skolor med två paralleller. Här arbetar vi aktivt för att alla barn ska känna sig trygga. Det gör vi genom att vi har en röd tråd från F-klass till årskurs 3 där strukturen är densamma så att eleverna känner igen sig. Som vuxen finns du med för att stötta eleven i aktiviteter, du skapar goda relationer och är ett stöd för att eleven ska utveckla positiva relationer.

Genom vårt förbättringsarbete med tillgängliga lärmiljöer, socialt och emotionellt lärande, höga förväntningar med tydliga mål och differentierad undervisning har vi en samsyn kring elevers lärande vilket gör att alla kan lyckas. Mentorerna i de olika årskurserna ansvarar för utvecklingssamtalen.

I fritidshemmet, som kompletterar skolan ges lek och skapande verksamhet i olika former stort utrymme. Fritidshemmet bidrar också till att barnen i samspel med kamrater och vuxna utvecklar sin sociala kompetens. Fritidshemmet är organiserat årskursvis, vilket betyder att varje årskurs är en fritidshemsavdelning F, 1, 2 och 3 samtidigt som samarbete sker mellan F-1 och 2-3.

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Avsätt förmiddagen tisdagen den 25 juni för intervju. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 24-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/681
Kontakt
  • Eva Persson, bitr.rektor, 046-3595671, eva.persson5@lund.se
  • Marie Jönsson, bitr.rektor, 046-3597499, marie.jonsson@lund.se
Facklig företrädare
  • Eva Eliasson, Sveriges lärare, 046-3599576, eva.eliasson@lund.se
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb