Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att arbeta som resurspedagog på KSU:s enheter. Uppdraget innebär att arbeta nära både lärare och elever under hela skoldagen, ett arbete som bidrar till att stärka skolans värdegrund och trygghet. Resurspedagogen utför också andra arbetsuppgifter som är relevanta för verksamheten, tex elevtransporter till slöjd och idrott, viss administration och praktiskt arbete på enheten.

Tjänsten innebär kontinuerlig samverkan med elever, vårdnadshavare och hemskola. Vi samverkar även med externa aktörer som till exempel socialtjänsten, Barn- och ungdomshabiliteringen (BUH), Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) med flera.

Vi söker dig 

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Erfarenhet av arbete med elever som har neuropsykiatrisk funktionsnedsättning är meriterande. Du är inkännande, flexibel och har ett stort engagemang för alla elever.

För att trivas i rollen hos oss tror vi att du är utvecklingsinriktad, ser varje enskild elevs behov och har nära till glädje och skratt. Du vill arbeta med alla arbetsuppgifter som ingår i uppdraget och har ett helhetsperspektiv på elevens utveckling. Som person är du kreativ och lösningsfokuserad. Du är lugn och trygg i dig själv och trivs med att skapa ett gott samarbetsklimat med elever, medarbetare och föräldrar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och sökande kan komma att kontaktas innan sista ansökningsdag. 

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Om arbetsplatsen

Kommunövergripande särskilda undervisningsgruppen (KSU) består av sex mindre enheter geografiskt placerade i olika delar av Lund. För närvarande omfattas verksamheten av sex arbetslag med totalt 34 medarbetare. KSU präglas av ett positivt och bra arbetsklimat där medarbetarna visar stort engagemang. Vidare skapar vi delaktighet och trygghet för såväl elever som för vårdnadshavare och medarbetare. Då en av våra kollegor valt att studera söker vi en vikarie för honom under en period.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-12-20
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240812 eller enl överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/696
Kontakt
  • Thomas Erlandsson, enhetschef, 046-3593760
  • Malin Hansson, bitr enhetschef, 046-3596607
Facklig företrädare
  • Tommy Lundstedt, Lärarförbundet, 046-3593769
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-07-02

Tillbaka till lediga jobb