Arbetsmarknads- och socialförvaltningen


Om rollen och dina arbetsuppgifter

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, viss handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens Resursenhet Barn och Unga, söker en familjebehandlare till FFT teamet, då en av våra familjebehandlare går vidare till annan tjänst. Inom enheten arbetar totalt 26 medarbetare uppdelade i olika team, med ett antal beprövade metoder inom familjebehandling så som Familjebehandling med Marte Meo, FFT, Drog och Kriminalitet, DBT, MST, samordning och  gruppverksamheter.

Du kommer att arbeta som familjebehandlare med inriktning FFT (Funktionell Familje Terapi). Du kommer att tillhöra FFT teamet som förutom dig består av tre erfarna familjebehandlare. Som familjebehandlare i FFT teamet utgår ditt arbete från FFT metoden. Du arbetar självständigt i dina ärenden och har ett gott samarbete med dina teamkollegor. Teamet har teammöten en gång per vecka samt extern handledning i FFT metoden.

Det är viktigt för oss att utan dröjsmål starta upp insatser i de uppdrag vi får. Som familjebehandlare på enheten behöver du bidra till det genom att ibland utföra insatser även för andra målgrupper än de som matchar FFT-metoden.

Vi söker dig

Arbetsuppgifterna kräver att du är socionom eller har annan utbildning som kan bedömas som likvärdig. Vi kommer att lägga vikt vid att du innehar grundutbildning i FFT och ser gärna att du är certifierad i FFT. Steg-1 eller motsvarande utbildning i familjeterapi är också meriterande.

Vi tänker oss att du har stort engagemang och erfarenhet av socialt arbete med barn och familjer. Det är viktigt att du har några års erfarenhet av familjebehandling. Du trivs att arbeta i en metod och känner stort engagemang att utveckla ditt arbete för att matcha klienternas behov på bästa sätt.

Du är duktig på, att inom givna ramar, använda dina egna resurser för bästa resultat. Du är öppen för förändring samt villig att möta andras infallsvinklar med nyfikenhet och respekt. Vi lägger stor vikt vid att du har god samarbetsförmåga.

Vi kommer att genomföra intervjuer den 22 juli.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Hos oss får du ett varierat, självständigt och viktigt arbete med barn, unga och föräldrar. Du får en gedigen introduktion i arbetet, kontinuerligt stöd av kollegor och chef och möjligheter att växa i ditt uppdrag. Vår enhet präglas av kunskap, samarbete och engagemang för våra brukare.

På resursenhet barn och unga arbetar vi med att barn och unga i Lund ska få en så bra uppväxt som möjligt.  På enheten arbetar 26 personer indelade i olika team med kompetens inom ett antal beprövade metoder. Vi utvecklar våra arbetssätt kontinuerligt för att kunna möta föräldrar, barn och ungars behov på bästa sätt och vi hoppas att du vill vara med och hjälpa oss att bli ännu bättre.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort LUND
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/701
Kontakt
  • Camilla Nilsson, 046-3599124, camilla.nilsson@lund.se
  • Peter Hagberg, 046-3598170, peter.hagberg@lund.se
Facklig företrädare
  • Gregorio Macario, SSR, gregorio.macario@lund.se
  • Josefine Båge Jallow, Vision, josefine.bagejallow@lund.se
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-07-12

Tillbaka till lediga jobb