Vård- och omsorgsförvaltningen

Om oss

På Orkestervägen bor fem brukare och det är 16 personal som arbetar på enheten. Det är stödbiträden, stödassistenter och en stödpedagog som arbetar i schema och merparten av arbetstiden är förlagd till kvällar och varannan helg.
Brukarna har ett omfattande behov av stöd i samtliga moment.
Har du erfarenhet och/eller trivs med att arbeta i situationer som kan upplevas som psykiskt och/eller fysiskt utmanande, så kan denna enhet vara av intresse för dig.
Du behöver också ha erfarenhet av att arbeta lågaffektivt, ha förståelse för funktionsnedsättningar som autism och vilka begränsningar det kan innebära i praktiken samt bemöta detta utifrån brukarnas förutsättningar.
Det är därför viktigt att du känner dig trygg i att arbeta utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt och med tydliga arbetsbeskrivningar

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består i att ge brukarna individuellt stöd i den dagliga livsföringen genom att arbeta tydliggörande, ge brukarna en förutsägbarhet och skapa struktur i brukarnas vardag. Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuellt satta mål. Detta så att de kan vara så självständiga som möjligt. Exempel på arbetsuppgifter som förekommer är att stötta vid städning, matlagning, personlig hygien och läkemedelshantering. I din roll ingår även att planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet. Samverka med föräldrar, anhöriga och gode män/förvaltare. Du planerar ditt arbete tillsammans med den person du stöttar, och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag.

Vi söker dig som
Godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.


Du delar vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt – lyssna, lära och leda. Du har fokus på våra brukares önskemål och behov och strävar efter att göra vardagen meningsfull för dem.

• Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift
• Datorvana
• Strukturerad
• Skapa goda relationer
• Vara flexibel


Erfarenhet krävs.

Körkort krävs


Schemalagd arbetstid Dag / Kväll / Varannan helg / Jour


Förmåner
Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1/9 2021 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2021/714
Kontakt
  • Ulf Palo Stärner Enhetschef, 046-3598987
Facklig företrädare
  • Kommunals expedition, 010-4427936
Publicerat 2021-06-28
Sista ansökningsdag 2021-08-30

Tillbaka till lediga jobb