Lunds kommun

Om oss

Hedda Anderssongymnasiet är Lunds kommuns nyaste gymnasieskola inriktad på kreativitet, handlingskraft och företagsamhet. Tillsammans tar vi de första stegen mot att skapa en bättre framtid, för oss alla. Hedda startade 2018 och erbjuder ekonomi-, teknik- samhällsvetenskaps- och naturvetenskapsprogrammet. Hedda Anderssongymnasiet har just nu 600 elever och ligger i gamla tingshuset på Byggmästaregatan 2 i Lund. Skolan växer för varje läsår och under sommaren 2023 kommer vi att flytta in i vår nybyggda skolbyggnad på Svanevägen/Möllegatan som ska rymma 1650 gymnasieelever och 350 grundskoleelever.

I samband med att skolan flyttar kommer skolans verksamhet att växa och organisationen utökas  ytterligare.

http://www.lund.se/heddagymnasiet

På Svaneskolan 7-9 har vi eleverna och kunskapen i centrum. Vi finns i centrala Lund med 5 minuters gångväg från stationen. Skolan har en hög måluppfyllelse och ett lugnt arbetsklimat samt flera uppskattade idrottsprofiler. Svaneskolan har ca 360 elever och 30 pedagoger. Skolan arbetar med både analogt och digitalt lärande som naturliga inslag i undervisningen.

För oss på Svaneskolan är det viktigt att eleverna känner lust att lära och har inflytande över sitt eget lärande. Lärare, elevhälsoteam och specialpedagoger arbetar tillsammans för att alla elever ska kunna lyckas.

https://lund.se/forskola-och-skola/grundskolor-i-lund/svaneskolan

Arbetsuppgifter

Som skolbibliotekarie på Hedda Anderssongymnasiet och Svaneskolan kommer du att vara med och bygga upp vårt nya gemensamma skolbiblioteket. Biblioteket är en viktig pedagogisk funktion i båda verksamheterna och utgör dessutom en central plats i den gemensamma byggnadens välkomnande bottenvåning.

Som bibliotekarie undervisar du i informationssökning och källhantering. Här är du med och vidareutvecklar verksamheterna i samarbete med elever, skolledning och pedagogisk personal. Målet för vårt arbete är att hitta former för ett modernt och nytänkande skolbibliotek.

Du ansvarar för bokinköp, databaslicenser, tidskrifter och kulturevenemang. Du ingår i ett nätverk tillsammans med de andra gymnasiebiblioteken i kommunen.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är genuint intresserad av att arbeta med barn och ungdomar. Du är intresserad av att arbeta med skolbiblioteksutveckling på egen hand och i olika samarbeten även med externa aktörer. Du har bibliotekarieexamen eller likvärdig utbildning och gärna några års erfarenhet av yrket. Det är meriterande om du har arbetat på högstadiet eller gymnasiet tidigare. Du har en bred kompetens avseende biblioteksfrågor och är engagerad i undervisning och lärande. Du har erfarenhet av arbete mot givna mål, är initiativrik och flexibel och har lätt för att samarbeta. Du är en strukturerad och positiv ledare som sätter tydliga gränser och har förmåga att skapa goda relationer med elever och kollegor. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras kunskaper och behov.

  Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1757
Kontakt
  • Malin Dahlgren, 046-3596131
  • Erik Friede, 046-3597151
Publicerat 2023-01-02
Sista ansökningsdag 2023-01-27

Tillbaka till lediga jobb