Vård- och omsorgsförvaltningen

Om oss

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Lund ligger i framkant med den digitala utvecklingen.

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att förfina och förädla verksamhetsnära arbetsprocesser med ett ekonomiskt analytisk helhetsperspektiv tillsammans med kompetenta kollegor? Vi söker dig som har dels erfarenhet av analytiskt ekonomiarbete, beslutsstöd och dels erfarenhet och intresse för olika förändrings- och utvecklingsprojekt gällande ekonomiprocesser. På enheten arbetar idag 6 ekonomer, 2 ekonomiadministratörer och 3 lokalplanerare. Enheten leds av ekonomichefen.

Enheten har det samlade ansvaret för att leda och utveckla ekonomistyrningen inom förvaltningen samt att vara en intern servicefunktion inom ekonomiområdet. Ekonomienheten har även ansvar för förvaltningens lokaler. Vi har verksamheter i egen regi, på entreprenad samt inom valfrihetssystem. Förvaltningen har en budget på ca 2,7 mdkr.

Det är ett spännande uppdrag som väntar rätt person som både vill utmanas och växa tillsammans med ett kompetent team som även vill ha roligt på jobbet. Vill du också ha kul och bli engagerad i jobbet med placering mitt i centrala Lund med närhet till kommunikationer, mat och kultur? Då är vi nyfikna på att lära oss mer om dig! 

Arbetsuppgifterna

har en spännande variation då du blir en resurs och en specialist som kommer arbeta över hela vård- och omsorgsförvaltningen. I arbetet kommer det att ingå att analysera data för att ta fram beslutsunderlag till ledningsgrupp och nämnd. Uppdraget innefattar också framtagande av andra beslutsunderlag där omvärldsbevakning en viktig del i arbetet. En annan del av rollen är projektredovisning där du ger stöd till projektledare, enhetschefer och administratörer. Det innebär att ta fram underlag och sammanställa prognoser exempelvis när det gäller statliga bidrag som ska återrapporteras. Du kommer även att vara ett stöd för ekonomienheten och ledningsgruppen med analys av personalkostnader. En viktig del av dina arbetsuppgifter blir även att hjälpa enhetschefer med månadsuppföljning inom förvaltningens olika verksamhetsområden.

I din roll ingår även att vara förvaltningens specialist på direktupphandlingar. Du kommer vara en viktig länk mellan vår förvaltning och kommunens centrala upphandlingsenhet. Du kommer att ha ansvar, som en del i ett team, för att följa upp våra externa utförare med inriktning att signalera vid eventuella avvikelser när det gäller ekonomi. 
Vi utgår ifrån att digitalisering är ett naturligt arbetssätt för dig och att du är särskilt intresserad i utveckling av system för beslutstöd som QlikSense eller liknande. Vi vill fortsätta utveckla ”dashboards” för visualisering av nyckeltal, analyser av data, hitta samband mellan ekonomi, volymer och kvalitet. Detta är ett arbete som du löpande kommer att arbeta med att utveckla.

Tycker du att alla arbetsuppgifter låter intressanta och brinner för att automatisera, förenkla och att utveckla verktyg och rapporter utifrån verksamhetens behov och att vara förvaltningens stöd i utveckling av bland annat QlikSense-applikationer så är detta ett jobb för dig. En stor del av din roll kommer att vara fokuserat på att vara delaktig i olika förändrings- och utvecklingsprojekt från ett ekonomiskt analytiskt perspektiv. 

Vi söker dig som

har en akademisk examen (180 hp) inom ekonomiområdet som arbetsgivaren bedömer relevant och mångårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete gärna med analytiska inslag. Det är meriterande om du har erfarenhet från budget- och bokslutsarbete inom en politiskt styrd organisation. Det är en stor fördel om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med upphandling och kan regelverket kring detta. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av någon form av process-förändrings- eller/och projektledning inom ekonomiområdet.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är lösningsfokuserad, analytisk och att du även kan driva processer och ro förändringar i land. Du har dessutom en förmåga att analysera komplex information som du sedan kan presentera på ett pedagogiskt, förenklat och tydligt sätt till en större grupp. Som person har du ett positivt synsätt med en förmåga att ta ansvar för och planera, hålla samman samt ständigt ha som mål att förbättra och effektivisera. Du trivs i en föränderlig miljö och har förmågan att snabbt växla mellan olika typer av uppdrag och uppgifter. Du har lätt för att samarbeta, men är också van att arbeta självständigt och har förmågan att skapa trygghet och inge förtroende i samtal och möten. 

Du har en god IT-vana samt är van vid att arbeta i ekonomi- och verksamhetssystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av något eller några av systemen Raindance, QlikView, QlikSense eller Stratsys.

Övrigt

Intervjuer planeras till vecka 12 (digitala/teamsintervjuer) och vecka 13 (intervju i våra lokaler i Lund)

Välkommen in med din ansökan idag

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadsanställning - ange löneanspråk
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/120
Kontakt
  • Per Lövgren, Ekonomichef, 046-3595235
  • Martina Harling, Rekryteringskonsult, chefer, martina.harling@lund.se
Facklig företrädare
  • Gregorio Macario, SSR, 046-3598249
  • Kommunals expedition , 010-4427936
  • Anders Söderberg, Vision, anders.soderberg@lund.se
Publicerat 2024-02-21
Sista ansökningsdag 2024-03-17

Tillbaka till lediga jobb