Utbildningsförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

I tjänsten ingår att undervisa vuxna elever som läser svenska som andraspråk samt eventuellt engelska och/eller matematik på grundläggande nivå. Du deltar i arbetslaget och utvecklingsarbetet av våra utbildningar i både närundervisning och flexundervisning. Flex innebär att eleverna studerar på egen hand men kommer in till Komvux för handledning och obligatoriska kursmoment.

 

Vi söker 

Du har lärarlegitimation i svenska som andraspråk, matematik och engelska på grundläggande nivå samt erfarenhet av undervisning i ämnena. Det är meriterande om du även har legitimation i svenska som andraspråk på gymnasial nivå.

I ditt arbete sätter du eleven i centrum och möter hen både som individ och som en del av kollektivet. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och tycker om att utveckla din undervisning. Du är digital och relativt förtrogen med AI, både förtjänster och utmaningar.

Som person är du prestigelös, utvecklingsinriktad, lyhörd och tydlig i ditt sätt att kommunicera, både med elever och kollegor. Du har ett relationellt förhållningssätt till eleverna och du är bra på att arbeta både självständigt och i team. Lösningsfokus är en naturlig del i ditt dagliga arbete.

Erfarenhet av pedagogiskt arbete inom vuxenutbildning är meriterande

Vi erbjuder 

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Komvux i Lund erbjuder utbildning i sfi, anpassad utbildning, lärlingsutbildning, grundläggande och gymnasiala kurser, yrkesutbildningar och yrkeshögskoleutbildning till medicinska sekreterare. Vi har undervisningslokaler på Gastelyckan i Lund och även på Campus Vipan.

Vi arbetar med att utveckla vår skola utifrån elevernas behov. På Komvux har vi ett Lärcentrum, Kompassen, där eleverna erbjuds stöd för att klara sina studier. Vi är Erasmus-ackrediterade och varje år får personal möjlighet att delta i jobbskuggning, kurser och samarbeten med vuxenutbildningar i Europa. Erasmusarbetet medför också att vi tar emot kollegor från andra länder med en regelbundenhet.

Du kan läsa mer om Komvux på vår hemsida. https://lund.se/komvux

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2024-02-26 eller enligt överenskommelse
Löneform Enligt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/155
Kontakt
  • Cornelia Levin Tolvhed, 046-3594639
Facklig företrädare
  • Linda Jarlskog, Sveriges Lärare, linda.jarlskog@lund.se
Publicerat 2024-02-08
Sista ansökningsdag 2024-02-25

Tillbaka till lediga jobb