Utbildningsförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Polhemskolan i Lund söker en skicklig administratör med god erfarenhet av bokföring, redovisning och ekonomiadministration. Rollen är en nyckelfunktion med varierade arbetsuppgifter och du kommer att ha ett nära samarbete med både personal och skolledning.

Arbetet innebär:

 •  Medverka i budget, prognos och bokslutsarbete 
 •  Löpande bokföring och redovisning, månadsavstämning samt fakturering 
 •  Kostnadsuppföljningar och ombokningar i samband med bokslut 
 •  Diverse beställningar, rekvisitioner, fakturahantering och kontering
 •  Hantera personliga utlägg, inbetalningar och utbetalningar 
 •  Delta i arbete att stödja och utveckla ekonomiprocesser 
 •  Stödja personal i ekonomiska frågor 
 •  Att avlasta varandra inom skoladministrationsgruppen utifrån verksamhetens behov
 •  Övriga ekonomiska arbetsuppgifter 

 

Vi söker dig

Vi söker dig som har en gymnasieexamen med ekonomiinriktning eller en avslutad eftergymnasial yrkeshögskoleutbildning inom ekonomi-området samt flerårig arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Tjänsten kräver att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Du trivs med att arbeta självständigt, har en god samarbetsförmåga och är lyhörd för verksamhetens behov. När du ser förbättringsområden får du gärna bidra med egna lösningar. 

Du behärskar svenska flytande i tal och skrift och är en god kommunikatör. Du är även en van datoranvändare då arbetet kräver god digital kompetens och att du har förmåga att ta dig an nya digitala system. Du har erfarenhet av ekonomisystemet Raindance eller motsvarande system samt goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har kunskaper i HR-systemet Personec-P och olika skoladministrativa system.

Om rekryteringsprocessen

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, så vi ser fram emot att läsa din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Polhemskolan, som ligger belägen mitt i centrala Lund, är med sina ca 2 600 elever en av Sveriges största gymnasieskolor. En skola av vår storlek utgör en dynamisk mötes- och arbetsplats för lärare som brinner för sitt yrke och som vill utvecklas tillsammans med andra.

Elever som söker sig till Polhemskolan kan välja mellan programmen samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik, ekonomi och hantverk (frisör). Elever med specialintresse för fysik eller matematik kan välja någon av våra spetsutbildningar och för den som vid sidan om gymnasiestudierna vill utvecklas i sin idrott erbjuds både Nationell Idrottsutbildning (NIU) och Lokalt idrottsgymnasium.

Läs mer om oss på www.lund.se/polhem

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort LUND
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/335
Kontakt
 • Emma Hultman, 046-3597483
Facklig företrädare
 • Jannika Josefsson, Vision, 046-3595956
Publicerat 2024-04-02
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb