Serviceförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Inom ramen för park- och objektskötsel kommer vi sommaren 2024 att samarbeta med Arbetsmarknads- och socialförvaltningen för att skapa feriepraktikplatser och ta emot ungdomar inom vår verksamhet. Feriepraktiken ger Lunda-ungdomarna möjlighet att etablera kontakt med arbetsmarknaden, få arbetslivserfarenhet, referenser samt en meningsfull sysselsättning under  sommaren.  

I tjänsten ingår att arbetsleda och handleda gymnasieungdomar inom grönyteskötsel samt inom renhållning och parkskötsel. Arbetet innefattar praktiska arbetsmoment såsom ogräsrensning, enklare beskärning, plantering och bevattning. Arbetsplatser där ungdomarna med er stöttning kommer att utföra skötsel i/på är tex skolgårdar, lekplatser, parker samt liknande uppdrag. Du som handledare, tillsammans med ungdomarna, arbetar sida vid sida med medarbetarna i verksamheten, där din uppgift blir att instruera, lära ut och följa upp.

Tjänsten innefattar viss administration samt att arbeta med eventuella avvikelser gällande utförande och arbetstider. Dagliga möten sker med ungdomarna där ni går igenom upplägget inför dagen och veckan. Tillsammans arbetar ni som handledare med ett inkluderande förhållningssätt med att ta in och fördela dagliga sysslor samt att arbeta med trivsel i gruppen, diskutera arbetsmiljöfrågor samt risker.

Vi söker dig

Vi söker nu två nya handledare med intresse för det gröna och naturen. Du ska ha utbildning inom grönyteskötsel alternativt tidigare dokumenterad erfarenhet av liknande arbete inom grönyteskötsel. Har du tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar ses detta som meriterande. Minimiålder för denna tjänst är 18 år samt innehav av B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Som person är det viktigt att vara en god ledarförebild. Du bör vara tydlig, ha förmåga att säga ifrån och sätta gränser. Vidare bör du ha förmåga att se varje medarbetare och lyfta dem och få dem att känna sig inkluderade. Det är av stor vikt att du jobbar kvalitetsmedvetet. Då alla ungdomar kommer med olika förutsättningar är det viktigt att ha en bra kommunikationsförmåga och anpassa sig efter olika människors behov och situationer som kan uppstå.

Anställningen är under perioden 30/5-14/8 2024. Då du kommer arbeta med ungdomar  så kommer vi begära utdrag ur polisens belastningsregister. Tänk på att beställa detta i god tid.

Vi arbetar med löpande rekrytering så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

På Markentreprenads skötselavdelning arbetar vi med allt från lokalvård till parkskötsel, skötsel av objektsmark, skog- och naturvård, latrintömning, blomsterprogram och eventbyggnation i staden.

Lund arbetar aktivt med social hållbarhet och målet för arbete och sysselsättning handlar om att fler av Lunds kommuns invånare ska få ett arbete eller en sysselsättning att gå till. Sambandet mellan arbete eller sysselsättning och god hälsa är väl belagt i forskningen. Arbete har också stor betydelse för möjligheten till delaktighet och inflytande i samhället. Lunds kommun ska därför arbeta för att fler ska ha en möjlighet att komma i arbete eller en annan form av sysselsättning. I Lunds kommun ska arbetsplatser kännetecknas av respekt för alla människors lika värde och frihet från diskriminering.

Serviceförvaltningen tillgodoser övriga förvaltningar och kommunala bolags behov av service, exempelvis inom lokaler, skolmåltider, grönyteskötsel eller entreprenadjobb. Vi har drygt 600 anställda fördelade över affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad och Måltidsservice samt vår stab. Hos oss är du med och gör skillnad för små och stora Lundabor!

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240530
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/372
Kontakt
  • Camilla Lindén, 046-3598462
Facklig företrädare
  • Lars Andersson, Kommunal, 046-3593832
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb