Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som förskoleadministratör utgör du ett nära chefsstöd till förskolans rektorer och biträdande rektorer. Du ingår i ett nätverk bestående av samtliga förskoleadministratörer i Lunds kommun som stöttar varandra och tillsammans med enhetschef utvecklar verksamheten. Arbetsuppgifterna är omväxlande med ett periodvis högt tempo där målsättningen är att ge bästa möjliga service.

En stor del av uppdraget som förskoleadministratör ägnas åt personaladministration. Du stödjer rektorerna och de biträdande rektorerna och arbetar självständigt med personalhantering i HR-portalen, Visma Personec P. Du utgör kontaktperson för medarbetarna när det gäller HR-portalen samt kontrollerar och tillstyrker deras registreringar. Du ansvarar t ex för att registrera scheman, kontrollera frånvaro, administrera anställningsunderlag och har kontakt med Löneservice centralt. Du stödjer rektorer och biträdande rektorer vid introduktion av ny personal i användandet av HR-portalen.

Du ansvarar för viss ekonomiadministration, som fakturahantering och kontering, samt är behjälplig med att ta ut information från vårt ekonomisystem Raindance. Du stöttar förskolornas e-handelsbeställare och mottagningsattestanter när det gäller beställningar, inleveranser/mottagningsattester, fakturahantering mm.

Övrig administration som diarieföring i W3D3, skriva protokoll, lämna uppgifter för statistik, administrera medarbetare i Edlevo, beställa och avsluta användarkonton och sekretesspröva och lämna ut allmänna handlingar ingår också i uppdraget. Du agerar även chefsstöd till rektorerna genom att ta fram olika underlag och diverse andra uppdrag.

Vi söker dig som

Har minst tre års gymnasieutbildning eller motsvarande och erfarenhet av administrativt arbete, gärna inom skola eller förskola. Utbildning och erfarenhet inom löne- och personaladministration är meriterande.

Du behöver ha mycket god förmåga att hantera dator och andra digitala verktyg. Att du är väl insatt i Officepaketet är ett krav. Det är meriterande om du har kunskaper inom de IT-system som används (se ovan), särskilt Vismas Personec P.

Du har god förmåga att formulera dig i tal och skrift och arbetar på ett strukturerat och systematiskt sätt samt är observant och lyhörd för vad som behöver göras och kan prioritera på ett effektivt sätt.

Du är en person som är serviceinriktad och flexibel samt har en god samarbetsförmåga och värdesätter att arbeta i team, men kan även utföra ditt uppdrag självständigt.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Den kommunala förskoleverksamheten i Lund omfattar ca 65 förskolor. Verksamheterna genomsyras av ett helhetsperspektiv, där ledning och medarbetare gemensamt strävar efter att ge alla barn de bästa förutsättningarna för att lära och utvecklas tillsammans under hela förskoletiden. Tillsammans skapar vi en miljö som barnen trivs och känner sig trygga i och som stimulerar deras fortsatta utveckling.

Vi tillämpar löpande urval och ser gärna att du skickar in din ansökan så fort som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/393
Kontakt
  • Anna Sjöö, 046-3597569
Facklig företrädare
  • Cecilia Åkesson, cecilia.akesson@lund.se
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb