Kommunkontoret

Vi söker dig med en bakgrund inom IT-support kanske som onsite-tekniker och som nu vill ta steget och börja specialisera dig inom nätverk. Hos oss får du en utvecklande tjänst med många kontaktytor i en verksamhet med höga ambitioner och ett gott arbetsklimat. 

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som nätverkstekniker kommer du att arbeta i en blandad Cisco/HP miljö och dela din tid från att bedriva övervakning, larmhantering och incidenthantering av kommunens nätverk, till att felsöka och installera utrustning på plats ute i verksamheten. Exempelvis kommer du att arbeta med patchning, konfiguration av portar, installera nya access switchar och accesspunkter. Uppdraget är varierande och omfattar drift, utveckling eller uppgraderingar för att säkerställa krav på såväl säkerhet som funktion. 

Du förväntas omvärldsbevaka och ta till dig nyheter och trender inom ansvarsområdet och du delar med dig till kollegorna när det kan driva utvecklingen framåt.

Vi söker dig

Du som söker ska ha en bakgrund inom IT-support och du har grundläggande kunskap kring enterprise-nätverk och felsökning av nätverksutrustning såsom switchar och accesspunkter. Vi vill gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med utbyte av nätinfrastruktur i offentlig miljö eller har erfarenhet av trådlös utrustning från Cisco.

Du trivs bra med att variera dina dagar mellan att stötta kommunens Servicedesk i felsökning av nätverksärenden och att vara ute i verksamheten och praktiskt lösa nätverksfrågor. Du förstår hur viktigt ett fungerande nätverk är för kommunens verksamhet och kan ändra din planering med kort varsel, från att vara på kontoret till att åka ut till en verksamhet för att göra felsökning av utrustning som switchar och trådlösa accesspunkter på plats. 

Då du kommer att ha många olika kontaktytor, såväl inom avdelningen som med andra verksamheter, måste du uppskatta att samarbeta med andra och du har lätt för att skapa goda relationer. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du strävar efter att leverera goda lösningar. Tillsammans gör vi varandra bättre och du är alltid beredd att dela med dig av din kunskap och att lära av andra. 

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen, YH-utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom IT-området med fokus på nätverk.  Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift och du förstår information och facklitteratur inom området på engelska.

Då kommunen har verksamheter på ett stort antal platser är B-körkort ett krav för denna tjänst.

Vi erbjuder dig

Vi är stolta över vårt goda arbetsklimat, vi månar om att det ska finnas balans mellan arbetsliv och privatliv och tillsammans har vi dessutom roligt på jobbet. Vi är dedikerade till att skapa en arbetsmiljö där kreativitet och initiativ välkomnas, och där varje medarbetare spelar en viktig roll i vår gemensamma framgång. Vi sitter i moderna lokaler nära Lunds centralstation och när arbetet tillåter det arbetar vi hemifrån. Du som medarbetare formar din arbetsdag på bästa sätt.

Som medarbetare hos oss i Lunds kommun erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om rekryteringen

Vi kommer att hålla första urvalsintervjuer via teams den 6/5 (fm) och 8/5 (em) samt slutintervjuer på plats den 15/5 . Vi ber dig därför redan nu planera din tillgänglighet. 

Om arbetsplatsen

Vi på IT- och digitaliseringsavdelningen är drygt 60 medarbetare som bedriver strategiskt utvecklingsarbete, ansvarar för IT-infrastrukturen, kommungemensamma tjänster och systemutveckling. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. Hos oss pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska system. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter. Hos oss får du möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL för att säkerställa en god kvalitet i vår leverans. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/404
Kontakt
  • Jonas Wendrup, enhetschef, jonas.wendrup@lund.se
Facklig företrädare
  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb