Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

I rollen arbetar du med att ge hörselpedagogiskt stöd på individ-, grupp- och organisationsnivå samt fungera som sakkunnig resurs inom hörsel och relaterade områden för att säkerställa likvärdig utbildning. Dina ansvarsområden inkluderar att informera och utbilda personal och ledning om hörselnedsättning, dess konsekvenser och hörseltekniska hjälpmedel. Du förväntas även utveckla och kvalitetssäkra den egna verksamheten samt leda utbildningar inom området som till exempel TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation) och TSS (Tecken som Stöd).

Vi söker dig

För att ansöka till tjänsten krävs det att du har en utbildning som pedagog med specialpedagogisk påbyggnadsutbildning. Du behöver också ha erfarenhet av specialpedagogiskt arbete samt nyfiken på området hörsel och användning av hörseltekniska hjälpmedel. Det är viktigt att du har erfarenhet av att samarbeta med olika professioner och externa aktörer.

Viktiga egenskaper för rollen inkluderar god samarbetsförmåga, kommunikationsförmåga samt förmågan att planera, genomföra och utvärdera pedagogiska insatser. Vidare krävs det att du har god förmåga att arbeta självständigt och strukturerat samt att kunna kommunicera väl i både tal och skrift.

Om du brinner för att skapa likvärdiga förutsättningar inom utbildning och vill vara en del av en engagerad enhet, kan detta vara rätt tjänst för dig. Vi ser fram emot din ansökan!

Vi tillämpar löpande urval. 

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Barn- och skolförvaltningen söker nu en specialpedagog inriktning hörsel med central placering på skolkontoret inom enheten samordnat pedagogiskt stöd, med fokus på att erbjuda stöd inom ett 0-19 års perspektiv till alla kommunala skolenheter. Samordnat pedagogiskt stöd är en tvärprofessionell enhet bestående av olika specialistkompetenser som tillsammans och var för sig stödjer utveckling inom förskola, grundskola, anpassad grundskola och gymnasiet. Inom samordnat pedagogiskt stöd får du möjlighet att växa, både som person och som medarbetare. Du är aldrig ensam i ditt uppdrag utan har alltid någon du kan vända dig till för stöd och vägledning. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde september eller enligt överenskommelse
Löneform månadsanställd lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lunds kommun
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/505
Kontakt
  • Anna Kalpakidis, 046-3594408, anna.kalpakidis@lund.se
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, lund@sverigeslarare.se
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb