Serviceförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som förvaltare för hyresavtal kommer du vara en servicefunktion och stöd till andra funktioner och verksamheter. Det är en roll med varierande arbetsuppgifter där du både arbetar självständigt och i nära samarbete med interna och externa kollegor, ledning, hyresgäster och fastighetsägare. Uppdraget innebär att du administrerar hyresavtal i vårt fastighetssystem. Du upprättar hyresavtal och tilläggsavtal för interna och externa hyresgäster, kopplat till eget fastighetsbestånd eller till inhyrningar. Du granskar, reviderar och följer upp avtal och tillhörande bilagor. Som förvaltare hyresavtal bistår du även med din kompetens i hyresjuridiska frågor, avtalstolkningar och gränsdragningslistor. Du hanterar uppsägningar och är delaktig i upphandlingsarbete. I rollen ingår det även att göra prognos för hyresintäkter samt att utföra hyresberäkningar i samband med nya avtal eller revidering av hyror. Att sammanställa ekonomiska och avtalsmässiga rapporter är  vanligt förekommande. Det förekommer också arbete med bl.a. fastighetsdeklaration och informationshantering kopplat till kommunens fastighetsförsäkring.

Lokalanskaffning, utifrån kommunens lokalbehov, är en del av det dagliga arbetet och innebär lokalsök med regelbunden kontakt med externa fastighetsägare. Som förvaltare hyresavtal är du en viktig länk mellan fastighetsägare, andra förvaltningar i kommunen, hyresgäster och serviceförvaltningens interna organisation. Administration, service och relationskapande är en stor del i rollen. Det ingår att förhandla hyresavtal med externa fastighetsägare samt att vara verksam i arbetet med att upphandla inhyrningsavtal enligt Lagen om offentlig upphandling.

Vi söker dig

Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad för stora och små Lundabor. Du är trygg i dig själv, i din kompetens och har lätt för att skapa långsiktiga och förtroendefulla relationer. Du är positiv och lyhörd och ska kunna arbeta både självständigt och i team. Du är strukturerad och har lätt för att prioritera. Du kan behärska det svenska språket och kommunicera på ett tydligt sätt, både muntligt och skriftlig. Du gillar att arbeta affärsmässigt och lösningsfokuserat.

Du har högskola/universitets eller KY-utbildning med inriktning inom fastighet, juridik eller ekonomi alternativt arbetslivserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Meriterande är hyresjuridisk -och fastighetsekonomisk kompetens samt tidigare arbete inom offentlig sektor. Det är också en fördel om du arbetat med avtalsfrågor och erfarenhet av arbete i fastighetssystem. Goda datakunskaper och B-körkort krävs för tjänsten.

Lundafastigheter är en modern organisation som arbetar med högt tempo och stora ambitioner för kommuninvånarnas bästa. Låter det som ett spännande arbete? Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Lundafastigheter är ett affärsområde inom serviceförvaltningen och vårt uppdrag är att förvalta och tillhandahålla ändamålsenliga lokaler och bostäder för kommunala behov. Uppdraget innebär bland annat att Lundafastigheter planerar, bygger och förvaltar förskolor, skolor, idrottsanläggningar, badhus, gruppboenden, kulturlokaler, kommersiella lokaler, kontorslokaler och bostäder. Lundafastigheter förvaltar cirka 550 st. fastighetsobjekt och 1100 st. byggnader, omfattande 730 000 kvm bruksarea.

Som förvaltare hyresavtal ingår du i Fastighetsförvaltningsavdelningen på Lundafastigheter tillsammans med 30 kollegor. Avdelningen består av tre enheter, lokalförvaltningsenheten, bostadsförvaltningsenheten och lokalförsörjningsenheten, där förvaltare hyresavtal ingår. Vi arbetar med fastighetsförvaltning av lokaler och bostäder, hyresavtal och lokal -och bostadsförsörjning.

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Nu söker Lundafastigheter en förvaltare hyresavtal som gillar ett varierande arbete!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/529
Kontakt
  • Angelica Persson, 046-3595106, angelica.perssonewaldh@lund.se
Facklig företrädare
  • Adel Ayoub, Vision, 046-3595837
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb