Lunds kommun

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Då en av våra kulturhandläggare ska vara föräldraledig söker vi en vikarie till kulturchefens stab. Rollen utgör en nyckelfunktion inom flera av våra huvudprocesser. I arbetet ingår fakturahantering och administration kopplad till bland annat musikcheckssystemet, bokning, kontakter och administration koppat till kultur i skola och förskola samt administrativt stöd och handläggning kopplat till verksamhetens övriga stödformer och verksamheter. Kulturhandläggaren ingår i kulturstödsgruppen och samverkar nära med utvecklingsstrateg, kulturutvecklare och övriga medarbetare i staben.

I rollen ingår många administrativa arbetsuppgifter, men även många interna och externa kontakter och att hålla sig a jour med verksamhetsområdet. De administrativa uppgifterna omfattar bland annat bokning, fakturahantering, utbetalningar, ärendehantering, uppdatering av hemsida och informationsmaterial samt viss elevadministration inom musikchecken.

Vi söker dig som

har bred erfarenhet och kunskap inom kommunal administration, gärna med inriktning mot kulturverksamheter. Du har högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi, administration eller kulturområdet eller annan utbildning eller arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant och likvärdig.
Du har en mycket god administrativ förmåga och vana av att självständigt organisera ditt arbete och skapa struktur i din vardag. Du är flexibel, och klarar av att hantera många olika arbetsuppgifter under en dag.
Mycket av arbetet sker inom olika digitala system, och du behöver ha en digital mognad och förmåga att sätta dig in i nya system när arbetet kräver det.
Arbetet innebär många kontaktytor både internt och externt vilket kräver såväl god samarbetsförmåga som god kommunikativ förmåga. Du har gott omdöme, är lyhörd, samarbetsinriktad och bekväm med att både jobba nära dina kollegor och att jobba självständigt.
Meriterande kunskaper är kunskap i de system som används i Lunds kommun, som exempelvis Raindance och Rbok.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Verksamhetsområde kultur består av Lunds Konsthall, med ansvar för både den offentliga konsten och Konsthallen på Mårtenstorget, Kulturskolan och enheten scener som bokar och producerar kulturarrangemang både på våra egna scener och på gator och torg. I kulturstaben arbetas det även med stöd till det fria kulturlivet, kulturstrategiskt arbete och utvecklingsarbete. Staben utgår från kommunhuset Kristallen som arbetsplats, men har hela Lund som sitt arbetsfält.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/537
Kontakt
  • Mårthen Mirza, 046-3595167, marthen.mirza@lund.se
Facklig företrädare
  • Vision, vision.lund@lund.se
  • Lisa Ernberg, DIK, lisa.ernberg@lund.se
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb