Tekniska förvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som trafikhandläggare inom mobility management (MM) arbetar du med beteendeförändring för att minska bilanvändningen och öka det hållbara resandet med gång, cykel och kollektivtrafik. I dina arbetsuppgifter ingår att arbeta med att stödja företag, verksamheter och individer med att ställa om till ökat hållbart resande, genomföra utåtriktade aktiviteter och dialoger samt att initiera, förverkliga och utvärdera olika MM-åtgärder. Du kommer tillsammans med kollegor driva kommunens arbete med mobility management både på strategisk och operativ nivå för att nå kommunens mål om Klimatneutralitet 2030. Arbetet kopplar an till kommunens samhällsbyggnadsutveckling i stadskärnan och de mindre tätorterna. Du kommer även att arbeta med att samordna och genomföra trafiksäkerhetsaktiviteter med fokus på beteendefrågor för att öka efterlevnaden i trafiken och minska skadade från trafikolyckor.

Tjänsten är ett vikariat på ca 1 år.

Vi söker dig

Till tjänsten söker vi dig som har högskoleutbildning som samhällsvetare, beteendevetare, miljövetare, kulturgeograf eller har motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meritande med erfarenhet av arbete med Mobility management och trafikfrågor från offentlig verksamhet eller konsultföretag.

Som person är du initiativrik, engagerad och brinner för nytänkande inom MM och hållbart resande. Det är nödvändigt att du självständigt kan driva och avsluta arbetsuppgifter, samarbeta med andra människor och att du är en relationsbyggare.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Enheten för trafik och mobilitet ingår i gatu- och trafikverksamheten som ansvarar för kommunens gator, torg, gång- och cykelvägar och broar. Du är en av 13 medarbetare på trafik- och mobilitetsenheten som har fokus på mobility management, trafikplanering och trafikteknik. Vi ser till att Lund har ett väl fungerande och hållbart transportsystem för alla trafikanter. Enheten ansvarar för utveckling och användning av transportsystemet i kommunen. Den övergripande målsättningen för arbetet är att minska utsläppen från transportsektor genom att göra de hållbara transportslagen, gångtrafik, cykeltrafik och kollektivtrafik, mer attraktiva. Tekniska förvaltningen i Lund har ambitionen att ligga långt fram i utvecklingen av ett hållbart transportsystem.

Arbetsplatsen är belägen centralt i Lund precis bredvid järnvägsstationen. Vi arbetar i aktivitetsbaserad kontorsmiljö och har flextid.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/546
Kontakt
  • Maria Carping, 046-3596964
Facklig företrädare
  • Irene Björklund, Vision, 046-3598328
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb