Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som grundskollärare i musik på Byskolan arbetar du pedagogiskt och socialt utifrån verksamhetens mål och riktlinjer samt gällande styrdokument. Du är väl förtrogen med aktuell läroplan och ansvarar för det pedagogiska innehållet i undervisningen samt arbetar främjande för elevernas lärande och utveckling.

 I din roll som musiklärare på Byskolan ska du ge eleverna förutsättningar att utveckla sin;

  • förmåga att sjunga och spela i olika musikaliska former och genrer,
  • förmåga att skapa musik samt uttrycka och kommunicera tankar och idéer i musikalisk form, och
  • förmåga att uppleva och reflektera över musikens innehåll, funktion och be­tydelse i olika sociala, kulturella och historiska sammanhang.

Utöver detta bör du vara väl förtrogen i ditt eget musicerande och trygg att leda i musikaliska sammanhang såsom olika skolavslutningar och ämnesövergripande arbete. 

Tjänsten innehåller några procent undervisning på Österskolan 1-3 (tre grupper) och Killebäckskolan 4-6 (tre grupper) också. 

Vi söker dig

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare i musik för grundskolan. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att undervisa. Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan på ett pedagogiskt sätt tillämpa dessa i ditt dagliga arbete. 

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Byskolan är en F-6-skola med ca 350 elever. Tillsammans strävar vi efter kontinuitet och trygghet för eleverna genom att de möter samma vuxna i sitt arbetslag under hela dagen; i förskoleklass, i skolan och på fritidshemmet.

Skolmåltiderna tillagas i skolans eget KRAV-certifierade kök, där de flesta råvaror är ekologiska och närproducerade. Vårt kök har även vunnit White Guide Junior-priser.

Det är viktigt för oss att eleverna undervisas i demokratisk anda, bland annat har vi flera råd på skolan med olika inriktningar, som driver frågor som är angelägna. Eleverna är mycket delaktiga i utvecklingen av vår stora skolgård – allt med ett hållbart utvecklingsperspektiv. Skolan har erhållit utmärkelserna ”Grön Flagg” och även ”Skola för hållbar utveckling”.

Byskolan är en Partnerskola vilket innebär att vi kontinuerligt har lärarstudenter under deras praktikperioder och utbyte med Malmö universitet. Skolan är också en del av Riksförbundets satsning ”Rörelseglädje i skolan” som går ut på att öka våra elevers fysiska aktivitet och skapa rörelseglädje.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240808
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Södra Sandby
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/551
Kontakt
  • Åsa Andersson, 046-3594541, asa.andersson@lund.se
Facklig företrädare
  • Ann-Sofie Syrén, Sveriges lärare, annsofie.syren@lund.se
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb