Vård- och omsorgsförvaltningen

Nu söker vi dig som vill utvecklas och lära nytt!

Är du undersköterska och söker ett varierande, självständigt och viktigt arbete? Nu söker vi nya medarbetare till Korttidsenheten på Nöbbelövsvägen 2B.

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett varierat arbete där du gör skillnad för andra varje dag. Vi har inga delade turer och vårt heltidsmått innebär att du får mer ledig tid i din vardag. Hos oss får du möjlighet att växa och bli stimulerad till exempel genom olika roller, ansvarsområden eller utbildningar.

Målgruppen är mycket varierande. Varje person som vistas på korttidsenheten har sina egna utmaningar att övervinna för att nå målet; en nyorientering i vardagen för att kunna återvända hem. 

En arbetsdag kan bestå av att ge stöd och hjälp med personlig omvårdnad, omsorgsarbete, medicinska insatser på delegation från sjuksköterska och annat som den du stöttar behöver hjälp med. Dokumentationen sker i Lifecare. I din roll ingår även att medverka till att verksamheten utvecklas och håller god kvalité. 

Arbetstiden är mellan 7:00-22:00 . Du kommer att schemaläggas både dag- och kvällstid samt arbetar varannan helg. Vi erbjuder alla att arbeta heltid, vilket innebär 36 timmar och 20 minuter i veckan. Vi söker anställda både tillsvidare och för längre vikariat pga föräldraledighet och studier. 

Vi söker dig som

  • är utbildad undersköterska och har arbetat ett par år i yrket.
  • Erfarenhet av liknande arbete till exempel inom äldreomsorg är meriterande.
  • God kunskap i svenska språket krävs i både tal och skrift.
  • Du behöver också ha god digital kompetens, exempelvis i samband med dokumentation.
  • Du har ett intresse för att arbeta rehabiliterande och att använda ny teknik. 

Du är ansvarsfull, engagerad, flexibel och lyhörd - med brukare, anhöriga och kollegor. Du förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag.

För att bli anställd som undersköterska krävs att du har bevis om skyddad yrkestitel från Socialstyrelsen eller intyg från arbetsgivare att du hade en fast anställning som undersköterska 1/7 2023. 

Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett meningsfullt och utvecklande arbete där du får arbeta med kollegor som säger såhär om sin arbetsvardag:

"Jag upplever att jag har bra möjligheter att utvecklas och lära nytt här"/ Nadia, undersköterska 

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Vår korttidsenhet har helt nya och fräscha lokaler på Nöbbelöv. Till korttidsenheten kommer i första hand de brukare som idag ej kan komma hem direkt efter en sjukhusvistelse. Nu söker vi dig, som tillsammans med befintliga kollegor, vill vara med och skapa Sveriges bästa korttidsenhet.

På korttidsenheten, som tar emot 28 brukare fördelat på två avdelningar, är fokus  rehabilitering och att stärka brukaren till att kunna återgå hem till sitt ordinära boende med hjälp av rätt hjälpmedel och teknik. Att få fortsätta ett så självständigt liv som möjligt efter en vistelse hos oss på korttiden är viktigt. Vi vill stötta brukaren till en nyorientering i vardagen. 

Vårt arbetssätt präglas av nytänk och teamarbete. Vi arbetar med ett hälsoperspektiv som omfattar hela människan, vilket omfattar såväl fysiskt mående som psykiskt välbefinnande. Maten och måltiderna är av central betydelse. Målsättningen är att hälften av alla aktiviteter skall kunna genomföras utomhus. I vår fina utemiljö finns en slinga för träning på olika underlag, växtlighet, ett orangeri och utekök. 

Hos oss är teamet i fokus och här arbetar omvårdnadspersonal, legitimerad personal, koordinator och enhetschef tillsammans och tar tillvara på varandras kompetenser. Arbetsplatsen erbjuder återkommande arbetsplatsträffar och kompetensutbildningar för att upprätthålla en god omvårdnad och ett rehabiliterande synsätt. 

Övrigt

För snabbare hantering; bifoga dina betyg/intyg och beställ "Utdrag ur belastningsregistret för egen kontroll" via www.polisen.se

Vi arbetar löpande med rekryteringen. Tillträde 1/9 eller efter överenskommelse.

Om du är intresserad av timanställning; vänligen skicka in intresseanmälan via ;

Timvikarie inom vård och omsorg | Lunds kommun

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön, ange löneanspråk
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/557
Kontakt
  • Emma Borrie, rekryteringskonsult VoO, emma.borrie@lund.se
  • Sivbritt Kragh, 046-3596853
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-4427936
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb