Barn- och skolförvaltningen

Om oss

Gunnesboskolan är en F–9-skola belägen i två enheter, en F-6 och en 7-9, i ett lugnt område.

Utemiljön är grön med många träd och buskar, samt stora lekytor för barnen. Skola och fritidshem är integrerade och har gemensamma lokaler.

Lusten är grunden för allt lärande. Vi arbetar därför aktivt med att skapa förutsättningar för trygga, kreativa och utmanande lärmiljöer. Varje elev ska förstå sitt eget lärande och få tillgång till olika verktyg för detta, öka sin motivation och stärka sitt självförtroende. Livslångt lärande handlar om att skapa beredskap för att möta en framtid i ständig förändring och utveckla sin förmåga att anpassa sig till nya situationer.

På Gunnesboskolan har vi elevernas kunskapsutveckling i fokus. Utöver att utveckla formativa metoder betonas också arbetet med att öka elevernas inflytande över sitt lärande samt ett språkutvecklande arbetssätt. Vi arbetar även med att öka användandet av digitala verktyg, de ska vara en naturlig del i elevernas utveckling och lärande. Att ha ett bra och naturligt förhållningssätt till elever med olika svårigheter är viktigt för oss.

Skolan och fritidshemmet ska vara en trygg miljö för alla, fri från diskriminering och kränkande behandling och präglas av respekt för människors olikheter. Alla går till skolan och fritidshemmet och känner glädje och trygghet. Alla pratar med varandra - inte om varandra!

Arbetsuppgifter

Tjänsten är aktuell inom 4-6 enheten på Gunnesboskolan.

Du planerar, genomför, dokumenterar och utvärderar undervisningen enligt gällande styrdokument i svenska, so och eventuellt engelska/matematik. Du samverkar och utvecklar arbetsmetoder för ett lustfyllt lärande med hög måluppfyllelse för eleverna. Du skapar en arbetsmiljö för eleverna som präglas av trygghet, studiero och förtroende.

Det praktiska arbetet sker med kollegerna i arbetslag 4-6 men även tillsammans med övrig personal på skolan. För att trivas och göra ett bra arbete hos oss behöver du ha lätt för att samarbeta med såväl personal som elever. Du har erfarenhet av att möta elever med olika språklig bakgrund och varierande förkunskaper

Vi söker dig som

Vi söker dig som har lärarexamen i Sv och So, gärna i kombination med SvA, engelska och/eller matematik och gärna tidigare erfarenhet av att undervisa och en förmåga att kunna se varje enskild elevs behov av utveckling. Avslutad lärarutbildning och legitimation är ett krav.

Vi vill att du är intresserad och kunnig av IT i lärandemiljö och att digitala läromedel används som en naturlig del i din undervisning.

I rollen som pedagog är du en tydlig ledare och du arbetar aktivt med att hitta olika vägar för att skapa engagemang och delaktighet bland dina elever. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du har väl fungerande relationer med såväl elever som vårdnadshavare.

Som person är du initiativrik, ansvarstagande och lösningsfokuserad. Du har lätt för att samarbeta med dina kollegor och ser arbetslaget som en viktig resurs i arbetet. 

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-08
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/573
Kontakt
  • Linda Mårtensson, 046-3597456, linda.martensson3@lund.se
Facklig företrädare
  • Carina Törnquist, Lärarförbundet, 046-3597571
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb