Serviceförvaltningen

Vill du vara en del i utvecklingen av skolmaten i Lunds kommun?

Måltidsservice söker nu en kock med specialkostkunskap till Lerbäcksskolans kök som tillsammans med kollegor vill bidra till att skapa matglädje för matgästerna.

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som kock kommer du att planera, förbereda, laga mat och strukturera det dagliga arbetet tillsammans med hela arbetsgruppen. Så mycket mat som möjligt lagas från grunden med bra råvaror och med fokus på hälsa, klimat och hållbarhet. Specialkostmatlagning och planering av denna är en viktig del av arbetet. Tillsammans med dina arbetskamrater deltar du även aktivt i utveckling av skolrestaurangens utbud och planering av verksamheten för nöjda matgäster. Arbetet innefattar också att vara delaktig i alla förekommande sysslor i köket. Det är en självklarhet med ett bra bemötande och att du bidrar till att skapa en bra måltidsupplevelse för våra gäster i skolrestaurangen.

Vi söker dig

Vi söker dig som har en 3-årig hotell- och restaurangutbildning eller en kockutbildning som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta som kock och hantera specialkost. Du ska ha vana av att jobba med egenkontroll. Har du även gått en specialkostutbildning samt har erfarenhet av att arbeta med kostdatasystem ser vi det som meriterande. 

För att du ska trivas i rollen är det viktigt att du är flexibel i ditt arbete, kan arbeta självständigt och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har även god samarbetsförmåga samt är ödmjuk och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse av att hjälpa andra som en del i ett team, dela med dig av dina kunskaper samt hålla dig uppdaterad inom ditt fackområde. Du ska kunna kommunicera obehindrat på svenska i tal och skrift och ett krav är att du har goda datorkunskaper.

Inför anställning inom Måltidsservice där arbete med barn inom skola och förskola ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Vi erbjuder dig

Måltidsservice erbjuder dig ett arbete där du kan vara med och skapa och utveckla skolmaten i Lunds kommun. Riktigt god mat, service, arbetsglädje, attraktiva måltider, miljö och hållbarhet som självklara grundingredienser är måltidsservices framgångsrecept! Du arbetar tillsammans med dina kollegor med stort engagemang, gastronomiskt kunnande och bidrar till att skapa matglädje för matgästerna.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Måltidsservices verksamhet omfattar tillagning av måltider till förskolor, grundskolor, gymnasieskolor samt äldreomsorg. Dagligen tillagas cirka 22 000 portioner av cirka 200 medarbetare. Måltidsservice strävar efter att tillhandahålla god mat, främja goda matvanor och genomsyras av samarbete, god service, öppenhet och dialog med våra samarbetspartners.

Affärsområdet består av två avdelningar, åtta enheter, 46 kök och en måltidsstab. Lerbäcksskolans kök serverar dagligen cirka 800 portioner till eleverna på skolan och tillagar 300 portioner för utskick. På Lerbäckskolan arbetar idag en samordnare, två kockar samt tre köksbiträden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/594
Kontakt
  • Carolina Jarlsdal, 046-3597067, carolina.jarlsdal@lund.se
Facklig företrädare
  • Kommunal sektion Lund/Staffanstorp, 010-4427936
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-16
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb