Arbetsmarknads- och socialförvaltningen


Arbetsuppgifter

Som socialrådgivare som ger Stöd i boende till vuxna arbetar du med människor med någon form av skadligt bruk eller beroende, ibland med hemlöshet i botten och ofta kopplat till psykisk ohälsa. Det dagliga arbetet innebär att stötta och handleda i vardagen, bygga upp ett självförtroende och göra brukaren så självständig som den kan bli. 

Som socialpedagog på ungdomsboendet handlar arbetet om att vara ett professionellt vuxenstöd i ungdomarnas vardag och ansvara för deras dagliga omsorg. Vi arbetar också aktivt med att uppmuntra ungdomarna till att skapa ett bra socialt nätverk, motivera till utbildning samt hjälpa dem finna en meningsfull och aktiv, prosocial fritid.

På båda enheterna arbetar vi utifrån individuella genomförandeplaner som bygger på ett specifikt uppdrag som vi får av utredande socialsekreterare.

Enheternas arbete är pågående på alla dygnets timmar så arbete dag, kväll, natt och helg förekommer.

Nu söker vi vikarier!

Vi behöver totalt 10 sommarvikarier till Stöd i boende vuxen och Ungdomsboendet men också flertalet timvikarier som kan rycka in med kort varsel på en eller båda enheter.

Vi söker dig som brinner för socialt arbete. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du ha lätt för att bygga relationer och kunna samarbeta brett. Du behöver vara lösningsfokuserad och se möjligheter i människors förutsättningar att utvecklas.

En eftergymnasial utbildning med inriktning på socialt arbete exempelvis socialpedagog, behandlingsassistent, socionom, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig är meriterande. 

Har du erfarenhet av och kunskap kring MI, suicidprevention, kunskap i dolda funktionsnedsättningar, lågaffektivt bemötande eller kompetens kring samsjuklighet är även det meriterande. Det ses också som meriterande om du har arbetat med någon form av skadligt bruk och beroende och psykiatri.

God vana att hantera IT-system samt god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift är nödvändigt då arbetet innehåller en del dokumentation och administration.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Vi erbjuder dig

När du börjar genomgår du ett introduktionsprogram. Därefter erbjuder vi dig ett utvecklande arbete i ett team av kompetenta medarbetare. Till din hjälp i det dagliga arbetet finns, förutom dina närmsta kollegor, även en pedagogisk samordnare och en enhetschef. 

Lunds kommun erbjuder friskvårdsbidrag till alla medarbetare oavsett anställningsform. Du kan använda det till exempelvis gymkort, massage och andra fysiska aktiviteter. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner för dig som medarbetare

Om oss

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningens verksamhetsområde Vuxen finns Stödboendeenheten och Ungdomsboendet som nu söker efter nya vikarier, både till vikariat och till timanställningar. 

Stödboendeenheten i Lund arbetar riktat mot personer som har eller har haft ett skadligt bruk eller beroende och som är i behov av stöd för att nå eller upprätthålla en nykterhet och/eller drogfrihet. Här arbetar vi utifrån att på bästa sätt bedriva ett motivations- och förändringsarbete utifrån individuellt upprättade genomförandeplaner.

Ungdomsboendet är ett stödboende för unga mellan 16 och 20 år, både pojkar och flickor och arbetet utgår helt efter individens behov. Vi behöver på dessa enheter stärka upp med semestervikarier under sommarmånaderna men också med flertalet timvikarier som kan arbeta vid behov.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1462
Kontakt
  • Camilla Hagberg, 0729878276
Facklig företrädare
  • Anders Söderberg, Vision, anders.soderberg@lund.se
  • Gregorio Macario Hernandez Akademikerförbundet SSR, gregorio.macario@lund.se
Publicerat 2024-01-08
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb