Kommunkontoret

Nu söker stöd och servicecenter dig som vill bidra med din kunskap och kompetens på vår gemensamma utvecklingsresa.

Om rollen och dina arbetsuppgifter

I Lunds kommun har löneyrket gått från en att vara en administrativ roll till att nu vara en mer konsultativ roll där stöd och vägledning av hög kvalitet ligger oss varmt om hjärtat. Den moderna löneprocessen i form av "självservice" i kombination utveckling och digitalisering, ställer ökade krav på löneyrket. Tillsammans arbetar vi för att alla som kommer i kontakt med oss ska få den bästa servicen.

Med utgångspunkt i lagar och avtal tillhandahåller du stöd och service till kommunens chefer och chefstöd för att säkerställa rätt lön i rätt tid.

I din roll som lönekonsult kommer du att arbeta med bland annat:

  • anställnings- och avslutshantering
  • support till verksamheterna
  • göra rättningar
  • handlägga komplexa lönehanteringsärende
  • ansvara för kvalitetssäkring av löner genom rapportuttag
  • hantera löneskulder

Vår enhet är inne i en spännande utvecklingsfas och du kommer att vara delaktig i samarbeten som rör nya arbetssätt och utveckling av våra digitala system. Som lönkonsult hos oss kan du verkligen göra skillnad i vårt förändringsarbete, där vi tillsammans säkerställer effektiva arbetssätt utifrån gällande målsättningar, strategier och riktlinjer. 

Vi söker dig

Vi söker dig som har adekvat YH-utbildning, eftergymnasial utbildning inom lön eller annan utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av central lönehantering i en konsultativ roll och är trygg och erfaren i att tolka kollektivavtal inom offentlig verksamhet.
Tidigare erfarenhet av arbete i ett personal- och lönesystem likt vårt (PersonecP) är ett krav. Erfarenhet av att arbeta med något av våra sidosystem Multi Access och Time Care Pool är meriterande.

Du har vilja och förmåga att hjälpa andra genom att vara pedagogisk och tydlig i din kommunikation. Du är noggrann, tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar ditt arbete. Du är flexibel i ditt arbetssätt och du kan hantera olika arbetsuppgifter parallellt och gör rätt prioriteringar.

För att du ska trivas hos oss och i ditt uppdrag så ser vi att du besitter ett gott bemötande och en hög servicenivå och att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Våra kontaktytor är många och du behöver kunna samarbeta och samverka bra med andra. Du bidrar till verksamhetens utveckling genom att hitta lösningar på situationer som uppstår och tar initiativ till förbättringar inom det egna arbetsområdet.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en omväxlande tjänst med många samarbetsytor där du ges möjlighet att påverka såväl form som innehåll. Vi sitter i aktivitetsbaserade kontor med hög variation av olika sorters kontorsmiljöer som vi kan välja mellan baserat på den arbetsuppgift vi ska utföra. Möjlighet till arbete på distans finns när arbetsuppgifterna medger detta. Du som medarbetare formar din arbetsdag på bästa sätt.

Vi månar om varandra, vår arbetsmiljö och hälsa. Vi har friskvårdsbidrag som vi gärna ser att du nyttjar. Här kan du läsa mer om vad Lunds kommun erbjuder dig som anställd: Det här ger vi dig som medarbetare

Om oss

Löneservice är kommunens centrala lönefunktion för service och support mot kommunens förvaltningar och verksamheter. Vår lönefunktion ger support i lön- och avtalsfrågor till samtliga förvaltningar och vi har ca 12 000 användare i lönesystemet. 

Alla vi som arbetar inom stöd och servicecenter är specialister på vårt uppdrag och ger våra kollegor stöd och service. Vi lever varje dag efter Lunds kommuns vision: Lyssna, lära, leda och delar med oss av vår kompetens, vår goda bemötandekultur och arbetsglädje. Tveka inte att bli en av oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/134
Kontakt
  • Patrik Linder, tillförordnad lönechef
Facklig företrädare
  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se
Publicerat 2024-02-14
Sista ansökningsdag 2024-02-28

Tillbaka till lediga jobb