Vård- och omsorgsförvaltningen

Om oss

Hos oss får du arbetsglädje, meningsfullhet och god introduktion som anpassas efter dina tidigare erfarenheter! Vår förhoppning efter sommaren är att du som arbetsterapeut eller fysioterapeut ska ha fått en övergripande inblick i hur det är att arbeta på en korttidsenhet. Kanske är du en blivande kollega i framtiden?

Vår korttidsenhet finns på Nöbbelövsvägen, sen januari 2024 sitter vi i helt nyrenoverade lokaler. På korttidsenheten är målgruppen patienter som behöver rehabiliteras innan de kan återgå till ordinärt boende. På vår enhet är teamarbete i fokus och vi jobbar tätt ihop med våra rehabkollegor såväl som med sjuksköterskor och omvårdnadspersonal.

Arbetsuppgifter

I tjänsten möter du patienter med varierande vårdbehov men där man ser att det finns förutsättningar för att återgå till ordinärt boende. Som arbetsterapeut och fysioterapeut på korttidsenheten är du med och skapar viktiga förutsättningar för patienter i varierande åldrar med många olika diagnoser. Till oss kommer främst patienter som är i behov av rehabiliterande insatser efter sjukhusvistelse.

Som arbetsterapeut gör du bedömningar, ordinationer, målsättningar tillsammans med patienten, deltar vid vårdplaneringar, gör hembesök, utför utprovning och förskrivning av hjälpmedel samt aktivitetsträning i olika moment.

Som fysioterapeut hos oss är du med och skapar viktiga förutsättningar för patienten att leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt genom bland annat träning, rehabilitering och hjälpmedelsförskrivning. Du förskriver en variation av fysiska hjälpmedel utifrån patientens behov.

Aktiviteter ska ske utomhus till stor del, det finns möjlighet till rehabilitering utomhus då vi satsat mycket på utemiljön på vår nya korttidsenhet. Det finns också tillgång till ett träningskök inomhus.

Du kan själv vara med och påverka upplägget av din arbetsdag som till exempel när du träffar patienter eller när du är sitter på kontoret och utför administrativa uppgifter. I arbetet ingår även att handleda och instruera omvårdnadspersonal samt dagligen ha ett nära samarbete med andra professioner i teamet.

Vi dokumenterar i Procapita (vi är i en övergångsprocess till Lifecare) samt delegerar och ordinerar träning via Appva. Vi använder oss av samverkansverktyget ”mina planer”. Arbetstid måndag – fredag dagtid.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Vi söker dig som

Är en entusiastisk legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut med intresse för rehabilitering och teamarbete. Gillar du, liksom vi, utveckling, meningsfulla arbetsuppgifter och att man är snäll och tar hand om varandra – då vill vi se din ansökan idag! Vi välkomnar dig som nyexaminerad att söka tjänsten. Du har god förmåga att samarbeta och att vara kreativ i ditt arbete. För att matcha oss i teamet är du lyhörd, lösningsfokuserad, flexibel, engagerad och tar tillvara på patienternas delaktighet och styrkor. Du tycker det är roligt med förändringar och utmaningar. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Löpande urval och intervjuer tillämpas. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%, Juni till Augusti
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/194
Kontakt
  • Cecilia Persson, Rekryteringskonsult, 046-3596648
  • Emma Wrangel, Tf Enhetschef, 046-3594808
Facklig företrädare
  • Sofi Wihlborg, Sveriges Arbetsterapeuter, 046-3595425
  • Maria Svensson Rathonyi, Fysioterapeuterna, 046-3593843
Publicerat 2024-02-20
Sista ansökningsdag 2024-03-31

Tillbaka till lediga jobb