Kommunkontoret

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som HR-samordnare arbetar du på kommunövergripande nivå och ger ett verksamhetsnära, behovsanpassat och samordnat stöd till kärnverksamheterna inom schema- och arbetstidsfrågor. Du har nära samarbete med HR-kollegor, systemförvaltare och andra nyckelpersoner på kommunens förvaltningar.

Du kommer bland annat ansvara för att utbilda i vårt schemasystem Multi Access, leda och sammankalla referensgrupper för schema- och vikarieanskaffningssystem samt vara ett stöd för verksamheter och kollegor i schema- och arbetstidsfrågor där du förenar dina expertkunskaper med en lyhördhet gentemot verksamhetens behov och arbetsmiljö- och ekonomiaspekter.

I arbetet ingår även att ansvara för att driva och genomföra implementering av vårt schema- och vikarieanskaffningssystem i verksamheterna.

Vi söker dig som

  • Har högskoleexamen inom HR eller annan inriktning arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Har flerårig erfarenhet av arbete med schemasystem och schema- och arbetstidsfrågor
  • Gillar att utbilda och har god pedagogisk förmåga. Har grundläggande arbetsrättsliga kunskaper i synnerhet inom arbetstidsområdet
  • Har god IT-kompetens och lätt för att lära sig system

För att lyckas i uppdraget krävs det att du är bra på att planera och organisera ditt arbete samtidigt som du är flexibel och lätt kan ställa om mellan uppdrag. Vidare har du god samarbetsförmåga och vilja och förmåga att ge god service och leverera lösningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med arbetstidsfrågor i offentlig sektor samt kunskap i systemen Multi Access och Time Care Pool.

Istället för ett personlig brev ber vi dig att svara på två frågor som dyker upp när du registrerar din ansökan. Det enda du ska bifoga är ett kort cv.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du får möjlighet att utvecklas, påverka och göra skillnad för vår kompetensförsörjning i Lunds kommun!

En kombination av kontors- och distansarbete är det nya normala för oss och kommunkontorets kontor ligger precis i anslutning till Lunds tågstation.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Du tillhör kommunkontorets HR-avdelning som svarar för kommunens gemensamma HR-frågor och för operativt HR-stöd till delar av organisationen. Här jobbar ett 40-tal medarbetare som tillsammans har en stor mångfald av kompetenser inom exempelvis arbetsrätt, arbetsmiljö, rekrytering, lärande/utbildning och uppföljning. Du har även ett nära samarbete med chefer och HR-medarbetare inom alla förvaltningar och med fackliga företrädare.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/201
Kontakt
  • Jacob Fridblom, 046-3595673
  • Cecilia Åkesson, Vision, 046-3597039
Publicerat 2024-02-22
Sista ansökningsdag 2024-03-05

Tillbaka till lediga jobb