Kommunkontoret

Söker du en verksamhetsnära roll där du får verka i gränslandet mellan IT och ekonomi? Lockas du av möjligheten att få arbeta med en kombination av förvaltning och utveckling? Då är det här din chans att göra verklig skillnad. Hos oss får du en utvecklande tjänst med många kontaktytor i en verksamhet med höga ambitioner och ett gott arbetsklimat. 

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som produktägare ekonomi får du en bred och spännande roll. Du får ett helhetsansvar för ekonomisystemet Raindance och tar en aktiv roll i vidareutvecklingen med fokus på att säkerställa att vi har en IT-lösning som stödjer ekonomiområdets verksamhetsprocesser. Tjänsten innefattar förvaltningsstyrning och ett sammanhållande ansvar för leverans av tjänster både ur ett dagligt operativt perspektiv såväl som ur ett mer långsiktigt strategiskt perspektiv.

På Lunds kommun arbetar vi matrisorienterat för att säkerställa god kvalitet i våra leveranser. Du arbetar nära ekonomiavdelningen men ingår i enheten för IT tjänsteutveckling verksamhet och tillsammans med objektledare, systemspecialister och verksamhetsspecialister är du delaktig i ekonomiobjektets digitaliseringsarbete.

Ansvaret i rollen är brett och innefattar bland annat:

 • Förvaltningsansvar för ekonomisystemet Raindance
 • Koordinering av aktiviteter, uppdrag och leverantörskontakter
 • Fånga och hjälpa till med kravformulering kopplat till Raindance
 • Kontinuerligt arbete med användarbarhet och andra förändringsaktiviteter kopplade till Raindance
 • Säkerställa efterlevnad av lagar och riktlinjer
 • Avtalsuppföljning och hantering av fakturor
 • Framtagning och uppföljning av IT-processer och dokumentation

Vi befinner oss i en förändringsfas och omfattande initiativ har tagits kring att etablera en strukturerad förvaltningsorganisation. Här spelar produktägaren en central roll både när det gäller förvaltning och utveckling av området. Du förväntas omvärldsbevaka och ta till dig nyheter och trender inom ansvarsområdet och delar med dig till kollegorna när det kan driva utvecklingen framåt.

Vi söker dig

Vi söker dig som är genuint intresserad av att utveckla arbetssätt och processer med stöd av moderna system och ny teknik.  Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med IT-stöd, gärna kopplat till ekonomi. Du kan ha haft roller såsom systemförvaltare, produktägare eller implementationskonsult. Har du erfarenhet av arbete med etablerade modeller/koncept inom förvaltning/utveckling tex PM3, ITIL eller liknande ser vi det som särskilt värdefullt. 

Erfarenhet av ekonomi- eller affärssystem är ett krav, liksom kunskap om ekonomiprocesser. Har du specifikt erfarenhet av Raindance är detta meriterande. 

Du som söker har akademisk examen inom exempelvis ekonomi, systemvetenskap eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.

För att trivas i rollen behöver du kunna arbeta självständigt och driva dina egna processer. Du strukturerar och organiserar ditt arbete, ser möjligheter i förändringar och har en positiv inställning till utmaningar. Då du kommer att ha många olika kontaktytor, såväl inom avdelningen som med andra verksamheter, måste du uppskatta att samarbeta med andra och du har lätt för att skapa goda relationer. Du har förmåga att på ett pedagogiskt sätt prata lösningar med användare samt teknik och tekniklösningar med IT. Du visar gott omdöme och gör korrekta avvägningar och prioriteringar i ditt agerande och dina beslut. Tillsammans gör vi varandra bättre och du är alltid beredd att dela med dig av din kunskap och att lära av andra. 

Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska och att du förstår information och facklitteratur inom området på engelska.

Vi erbjuder dig

Vi är stolta över vårt goda arbetsklimat, vi månar om att det ska finnas balans mellan arbetsliv och privatliv och tillsammans har vi dessutom roligt på jobbet. Vi är dedikerade till att skapa en arbetsmiljö där kreativitet och initiativ välkomnas, och där varje medarbetare spelar en viktig roll i vår gemensamma framgång. Vi sitter i moderna lokaler nära Lunds centralstation och när arbetet tillåter det arbetar vi hemifrån. Du som medarbetare formar din arbetsdag på bästa sätt.

Som medarbetare hos oss i Lunds kommun erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Vi på IT- och digitaliseringsavdelningen är drygt 60 medarbetare som bedriver strategiskt utvecklingsarbete, ansvarar för IT-infrastrukturen, kommungemensamma tjänster och systemutveckling. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. Hos oss pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska system. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter. Hos oss får du möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL för att säkerställa en god kvalitet i vår leverans. 

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Om rekryteringsprocessen

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att ansöka till tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/247
Kontakt
 • Lie Lindström, enhetschef IT & digitalisering, lie.lindstrom@lund.se
 • Anna Andersson, enhetschef ekonomi, anna.andersson8@lund.se
 • Catarina Svensson, chefsrekryterare, catarina.svensson@lund.se
Facklig företrädare
 • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb