Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Nu utökar vi och söker därför dig som är legitimerad MA/NO lärare i åk 7-9.

I ditt läraruppdrag ansvara du för att organisera, planera, genomföra och bedöma elevers förvärvade kunskaper både självständigt och i samarbete med dina kollegor i arbetslaget. För att trivas som lärare hos oss är det viktigt att vara flexibel, kommunikativ och ha en god förmåga att samarbeta med både elever och kollegor. Det är även viktigt att ha en passion för undervisning och att vara engagerad i elevernas lärande och utveckling. Du har en klar pedagogisk insikt och förmåga att omsätta läroplanens mål i ditt arbete. Din undervisning utgår från forskningsbaserade metoder, är kreativ och strävar efter att nå och hitta strategier för att stärka dina elever, både kunskapsmässigt och i deras personliga utveckling. 

Mentorskap ingår i tjänsten. Som mentor kommer du att stötta och guida en grupp elever genom deras skolgång och hjälpa dem att nå sin fulla potential. Du kommer också att samarbeta med en kollega från arbetslaget och personal från elevhälsa för att säkerställa att eleverna får det stöd och den vägledning de behöver.

Vi söker dig 

Du är legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot årskurs 7-9 i MA/NO. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare eller har även behörighet i samtliga naturvetenskapliga ämnen ser vi det som meriterande. Tillsammans med medarbetare arbetar du utifrån ett inkluderande förhållningsätt och använder varierande undervisningssätt för att se till att alla elever uppnår lektionens syfte och mål. Vi söker någon som är strukturera, empatisk och lyhörd. Du bör också vara flexibel och kunna anpassa dig till olika elevers behov och förutsättningar. Du har ett helhetsperspektiv på elevens utveckling och arbetar för att bygga upp elevernas självförtroende till att uppnå lärandemålen. Du ska ha god insikt och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt tillämpa dem i ditt dagliga arbete.

Rollen som lärare kräver att du har datorkunskaper och med lätthet kan nyttja de digitala verktygen som finns att tillgå. 

Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Killebäckskolan är en 4-9 skola där vi tror på elevernas förmågor och stödjer dem i att växa både i kunskap och som människor. Vi arbetar aktivt för att varje elev ska skaffa sig goda kunskaper och erfarenheter som är anpassade efter elevernas förutsättningar och förmågor. Alla elever ges möjlighet och uppmanas att ta ansvar för sitt eget lärande och utveckling.

På Killebäckskolan har vi ett omtyckt och välanvänt bibliotek, där bibliotekarien arbetar tillsammans med pedagogerna för att stimulera till läslust. År 2018 och 2019 fick biblioteket utmärkelsen "Skolbibliotek i världsklass". 

Killebäckskolan har en fotbollsakademi i samarbete med MFF. Det innebär att elever ges möjlighet att utvecklas som idrottare och samtidigt gör en satsning på skolan.

Hos oss har vi personal från flera olika förvaltningar som aktivt deltar i skolans vardag. Ett exempel på detta är vårt måltidsråd, som startades på elevernas initiativ. Här arbetar elever tillsammans med måltidsservice personal för att förbättra skolmaten och matsalsmiljön.

Vi har även personal från Kultur- och fritidsförvaltningen på skolan som tillsammans med eleverna arrangerar olika aktiviteter både under och efter skolan. Det kan vara allt från filmvisningar och musikkvällar till workshops. Personalen på kultur- och fritidsförvaltningen är engagerade i att skapa en trivsam och inspirerande miljö för eleverna där de kan utforska sina intressen och utveckla sin kreativitet. De stöttar även eleverna i att planera och genomföra egna projekt och evenemang, vilket ger dem möjlighet att ta ansvar och utveckla sitt ledarskap. 

Kollegiet består av medarbetare med en lång karriär på Killebäckskolan och medarbetare med mycket rutin från andra skolor, som tillsammans med eleverna skapar ett gott klimat för lärande och utveckling. Våra kollegor är stöttande, samarbetsvilliga och har en positiv inställning till sitt arbete.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-08 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/384
Kontakt
  • Peter Nilsson, rektor, 046-3598990
  • Charlotta Wahlström, biträdande rektor, 046-3597724
Facklig företrädare
  • Marina Garcia Santos, LR, 046-3597720
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb