Arbetsmarknads- och socialförvaltningen


Hört från kollegor på ekonomiskt bistånd:

”Det är lyxigt att arbeta så centralt som vi gör, nära till stan och närhet till centralstationen är jättebra för de som pendlar. Dessutom har Kristallen en fantastisk lunchrestaurang!”

”Man utvecklas i sin yrkesroll när man träffar olika typer av klienter som kan befinna sig i väldigt tuffa situationer.  I arbetet får man lära sig hantera dessa svåra situationer och ibland fatta snabba beslut.”

”Har du humor kommer du trivas här, jag har väldigt roliga kollegor och skrattar mycket.”

Om rollen och arbetsuppgifter

Vi söker en socialsekreterare till ett team som arbetar med nyansökningar. Det huvudsakliga uppdraget som socialsekreterare inom ekonomiskt bistånd innebär att du utifrån ett MI-inspirerat förhållningssätt medverkar till självförsörjning för den enskilde. Under tiden utreder, bedömer och beslutar vi om rätten till ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen. Uppdraget innebär samverkan med andra berörda instanser, såväl internt som externt. Vi erbjuder handledning och vidareutveckling genom relevanta utbildningar.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har socionomexamen och kunskap om gällande lagstiftning inom området. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med försörjningsstöd, eller annan arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av motiverande samtal (MI) är också meriterande. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du vara lösningsfokuserad och se möjligheter i människors förutsättningar att utvecklas. Du ska ha god samarbetsförmåga samt ett gott bemötande mot såväl människor du möter i jobbet som mot kollegor och externa aktörer. Du kan snabbt ställa om i arbetet och prioritera efter rådande förutsättningar. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är självgående, men du ser också arbetsgruppen som en tillgång. Jobbet kräver även att du är strukturerad och kan hantera administrativa uppgifter.

God vana att hantera IT-system samt god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift är nödvändigt då arbetet innehåller en del dokumentation och administration.

Välkommen med din ansökan senast 2024-04-19!

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Välkommen till oss

Hos oss får du ett varierat, självständigt och viktigt arbete med de lundabor som behöver stöd för att bli självförsörjande. Du får en gedigen introduktion i arbetet, goda möjligheter till kompetensutveckling och kontinuerligt stöd av dina kollegor och chef.  Vår enhet präglas av en positiv anda och vi engagerar oss för att hitta det bästa stödet för våra brukare.

Arbets- och försörjningsenheten på arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Lunds kommun söker både socialsekreterare och ekonomihandläggare för sommarvikariat. Inom enheten arbetar vi tillsammans med den enskilde lundabon för att hitta vägar till självförsörjning. Vi utreder och handlägger försörjningsstöd samt erbjuder budget- och skuldrådgivning. Enheten är indelad i team som arbetar mot olika målgrupper. Teamen är självgående och mycket idérika. Vi arbetar i Lunds kommunhus Kristallen utifrån aktivitetsbaserat arbetssätt. Vårt arbetssätt utvecklas kontinuerligt för att kunna möta lundabornas behov på bästa sätt och vi hoppas att du vill vara med och hjälpa oss att bli ännu bättre.

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/394
Kontakt
  • Madeleine Dymling, enhetschef, 046-3595417
Facklig företrädare
  • Anders Söderberg, Vision, anders.soderberg@lund.se
  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, gregorio.macario@lund.se
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-19

Tillbaka till lediga jobb