Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

I arbetet som skolpsykolog utreder du elevers behov och planerar insatser tillsammans med rektor, biträdande rektorer, elevhälsoteamet, vårdnadshavare och elev. Arbetet innebär också att ge utbildning, handledning och konsultation till pedagogerna.

Ditt uppdrag innebär även kontakt med externa samarbetspartners som barnhabilitering, BUP, socialtjänst och sjukvård. Du har en viktig roll i det främjande och förebyggande elevhälsoarbetet tillsammans med övriga deltagare i elevhälsoteamet.

Du erbjuds en bred och variationsrik tjänst där du själv har möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter och utveckla egna intresseområden. I rollen som skolpsykolog samverkar du mycket med pedagogerna på skolorna samt med andra professioner inom elevhälsan där du bidrar med din expertis som psykolog. Du kommer att ingå i ett nätverk med andra skolpsykologer inom kommunen.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad psykolog.

Vi förutsätter att du har god kännedom om vad som krävs metodmässigt, dels för att kunna samarbeta med externa myndigheter och dels i sammanhang som kräver utredningar inom skolan. Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med digitala testverktyg samt digital journalföring i PMO.

Vi söker dig som har lätt att samarbeta med såväl personal, elever som föräldrar. Vi förväntar oss att du är trygg i arbetet med elever. Du vill ta aktiv del i skolans och elevernas utveckling, är positiv, initiativrik och tycker om att arbeta med barn.

Tjänsten är ett vikariat t.o.m. 2026-06-15.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Stångby rektorsområde består av fyra grundskolor: Prästängskolan, Kulparkskolan, Vallkärra- och Håstad skolan. I våra fina lokaler och utemiljö utvecklar vi ständigt undervisningen och skapar en god känsla för gemenskap och inlärning. All utbildning utgår från styrdokumenten och bygger på forskning och beprövad erfarenhet. Våra elever får möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina erfarenheter och förmågor. Här arbetar vi med lärande för en hållbar framtid! Du kan ta reda på mer om oss genom att besöka oss på sociala medier @skolomradestangby.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60-70%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/405
Kontakt
  • Tajana Frklic Krznar, rektor, 046-3594527
Facklig företrädare
  • Tomas Kempe, Psykologförbundet, tomas.kempe@lund.se
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-29

Tillbaka till lediga jobb