Arbetsmarknads- och socialförvaltningen


Arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Lund

Är du socionom med erfarenhet av behandlingsarbete med unga avseende skadligt bruk och beroende och gillar att samverka med olika aktörer och huvudmän, då är du kanske den vi söker. 

Om rollen och Dina arbetsuppgifter oss

Då en av våra kommunanställda kollegor inom teamet på Maria Skåne Mellersta testar på att  arbetar som kurator för BUP är vi i behov av en härlig vikarierande kollega hos oss under 10 månader. 

Maria Skåne Mellersta är en samverkansmottagning mellan Region Skåne och mellersta Skånes kommuner (Burlöv, Eslöv, Hörby, Höör, Kävlinge, Lomma och Lund). Vi erbjuder ett varierat, utvecklande och viktigt uppdrag där du får arbeta med unga och unga vuxna som har problem med skadligt bruk eller beroende utifrån olika ingångar. Vi arbetar utifrån ett systemiskt perspektiv och ser familj och anhöriga som en viktig del i förändringsarbetet. Maria Skåne Mellersta är en integrerad öppenvårdsmottagning som erbjuder unga och deras närstående möjlighet till förändring utifrån evidensbaserade metoder och tvärprofessionell kompetens. Vi erbjuder en bra tydlig introduktion i arbetet, hög kompetens bland kollegor, nära erfarenhetsutbyte med olika professioner både internt och externt, extern handledning, deltagande i utvecklingsarbete och såklart härliga kollegor. 

I din roll ingår att kartlägga den unges situation och tillsammans med den unge samt oftast nätverket utforma behandlingsplanen. Teamet finns alltid att tillgå för konsultation, inspiration och stöd. Nätverksarbete har en betydande roll i uppdraget och kan ske utan att den unge är aktuell på mottagningen. Samverkan sker brett och på olika nivåer både internt och externt, exempelvis med socialsekreterare, kuratorer, sjuksköterskor, läkare, skola, HVB- och/eller familjehem samt andra viktiga aktörer kring den unge och inom området skadligt bruk och beroende. Alla Maria Skåne mottagningar samverkar och utgår från en gemensam Viljeinriktning vilken ligger till grund för utvecklingsarbetet som sker både på lokal och regional nivå. 

Hos oss arbetar du måndag till fredag, mestadels på mottagningen i Lund. En halvdag i veckan utförs uppdraget på någon av våra satellitmottagningar i samverkanskommunerna. 

Vi söker dig som

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du ska ha erfarenhet av att arbetat med målgruppen på något sätt, gärna från arbete inom socialtjänst eller hälso- och sjukvården. Är arbetslivserfarenhet dessutom från området skadligt bruk/beroende och/eller inom området psykiatrisk problematik är det extra bra.

Meriterande är om du har någon eller några av följande utbildningar; Steg 1 inom Familjeterapi alternativt KBT (Kognitivbeteende terapi), fortbildning inom FFT (Funktionell familjeterapi), ÅP (Återfallsprevention), ACRA/CRA(Community Reinforcement Approach), CRAFT (Community Reinforcement Approach and Family Training). Ytterligare meriterande kompetenser är kunskaper inom SoL (Socialtjänstlagen) och/eller HSL (Hälso och sjukvårdslagen). 

Vi vill att du är trygg i din profession samt prestigelös. Du arbetar strukturerat men har ett flexibelt förhållningssätt utifrån de problemområden som kan uppstå. Utifrån mottagningens integrerade arbetssätt krävs det att du är smidig i ditt kontaktskapande både gentemot målgruppen och andra professionella. Goda språkkunskaper i svenska och engelska krävs samt meriterande om du har goda språkkunskaper i andra språk som är till nytta för verksamheten. 

B-körkort är ett krav för tjänsten. 

Är detta du, då vill vi gärna att du söker tjänsten hos oss på Maria Skåne Mellersta.

Välkommen med din ansökan.

Urval och intervjuer bland ansökningarna kommer göras löpande under ansökningstiden. 

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Maria Skåne Mellersta är en samverkansmottagning som just nu är belägen i Spartahuset i Lund. Mottagningen vänder sig till unga under 25 år som har problem med alkohol eller andra droger. Mottagningen vänder sig även till den unges föräldrar och närstående. Maria Skåne Mellersta är en samverkansmottagning mellan två huvudmän, Skånes mellersta kommuner (Burlöv, Eslöv, Hörby, Höör, Kävlinge, Lomma och Lund) samt Region Skåne (Barn- och Ungdomspsykiatrin och Vuxenpsykiatrin).  Teamet består av samordnare, kuratorer, socionomer, sjuksköterskor, specialistläkare och medicinsk sekreterare samt tre enhetschefer från de olika huvudmännen. Mottagningen finns i Lund men arbete sker även i satellitverksamheter i samverkans kommunerna. 

Vi kliver just nu in i en rolig utvecklande fas där vi ska flytta till nya lokaler vilket kommer möjliggöra nya utvecklingsområden och kanske arbetssätt för att gynna målgruppen på bästa sätt. Vi är även en del av Lunds kommuns satsning på Första linjens socialtjänst där fokus ligger på utvecklingsarbete utifrån den nya socialtjänstlagen.  

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-05-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20250801
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/490
Kontakt
  • Christina Schoug, 046-3592447
Facklig företrädare
  • Gregorio Macario Hernandez, Akademikern, gregorio.macarino@lund.se
  • Josefine Båge Jallow, Vision, josefine.bagejallow@lund.se
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb