Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som specialpedagog är du en del av elevhälsan och  arbetar på skolnivå, gruppnivå och individnivå. Arbetsuppgifter är hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande och riktar sig mot elever, lärare och organisation.

I dina arbetsuppgifter ingår att vara en del av skolans EHT, ansvara för att kartläggningar sker enligt rutiner samt att utforma åtgärder kring särskilt stöd såsom exempelvis åtgärdsprogram.
Vidare blir du en viktig del av skolans utveckling och det systematiska kvalitetsarbetet.

Vi söker dig

Vi söker dig som har en utbildning till specialpedagog med en grundskollärarexamen i botten. Du ska tycka om att arbeta självständigt och vara ett nav i elevhälsoarbetet på skolan, både det främjande, förebyggande och åtgärdande. Du ska också vara en självklar person i arbetet med att driva vårt systematiska kvalitetsarbete framåt.

Som person är du lösningsfokuserad och flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har god samarbetsförmåga och skapar goda relationer med såväl elever som vårdnadshavare och kollegor.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Österskolan är en F-3-skola med ca 100 elever. Här strävar vi efter kontinuitet och trygghet för eleverna genom att de möter samma vuxna i sitt arbetslag under hela dagen; i förskoleklass, i skolan och på fritidshemmet. På skolbiblioteket stimuleras elevernas läsning och en utbildad skolbibliotekarie finns på plats en halv dag i veckan.

Det är viktigt för oss att eleverna undervisas i demokratisk anda. Våra elever är delaktiga i utvecklingen av vår skolgård – allt med ett hållbart utvecklingsperspektiv.

Österskolan är den lilla skolan där alla blir sedda och får vara just precis den de är.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 240808
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/564
Kontakt
  • Åsa Andersson, 046-3594541, asa.andersson@lund.se
Facklig företrädare
  • Ester Nerfont, Sveriges lärare, ester.nerfont@lund.se
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb