Arbetsmarknads- och socialförvaltningen


Om rollen och dina arbetsuppgifter

Att arbeta inom Socialpsykiatrin innebär att du på ett respektfullt sätt är ett socialt och pedagogiskt stöd till personer med psykiskt funktionsnedsättning. Genom att skapa trygghet och struktur stödjer du brukaren i sin återhämtningsprocess.  

I din roll ingår att utforma genomförandeplaner tillsammans med brukaren, göra regelbundna utvärderingar och delta i SIP. Vi samverkar brett med exempelvis anhöriga, godemän/förvaltare och vårdgrannar. Ditt dagliga arbete utgår från var brukares individuella genomförandeplan, vilket innebär t ex städning, matlagning och inköp. Du motiverar till aktivitet och sysselsättning, både i och utanför boendet, för att bryta isolering. 

Regelbunden dokumentation ingår i ditt arbete hos oss.

Till din hjälp i ditt arbete som handledare har du bland annat en pedagogisk samordnare, en enhetsadministratör och ett arbetslag med kollegor som stöttar och stärker varandra. Utöver dessa stödfunktioner finns även sjuksköterskor och arbetsterapeuter.  

Vi söker dig

Vi söker dig som har studerat YH med inriktning socialpsykiatri, socialpedagog, undersköterska med specialistkompetens inom psykiatri eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Har du dessutom utbildning i återhämtningsinriktat förhållningssätt eller CAN-skattning är det meriterande. 

Du behöver ha kunskaper i social dokumentation och om du tidigare arbetat i systemet Life Care IFO är det meriterande. Stöd i planeringen använder vi oss av det digitala planeringsverktyg Epsilon. Vi ser gärna att du har kunskap och ett intresse av digitalisering då detta är aktuellt i vår framtid. 

Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet inom socialpsykiatri och goda kunskaper om målgruppen. Har du erfarenhet av samsjuklighet dvs. psykiatri/somatik eller missbruk är detta meriterande. Du behöver ha god förmåga till samverkan, att skapa struktur, planera och ta ansvar. Du är ödmjuk, tydlig och ser alla människors lika värde. 

Vi erbjuder dig

En utvecklande tjänst med många samarbetsytor där du ges möjlighet att påverka. Under kommande år erbjuds du återhämtningsinriktad handledning. I ditt arbete som handledare i Socialpsykiatrin är ditt heltidsmått 36,33. 

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Verksamhetsområde socialpsykiatri omfattas av flera verksamheter som stöd i boende, sysselsättning och arbetsrehabilitering. Verksamheternas övergripande syfte är att öka förutsättningar för återhämtning. Genom att erbjuda ett elastiskt stöd som är individuellt utformad med insatser med hög tillgänglighet, delaktighet och medbestämmande ska personer med psykisk funktionsnedsättning kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Stöd i boende Norr består av boendet Häradsvägen, samt boendestöd i närområdet. Detta innebär att vi arbetar dels inne på särskilt boende, men också ute i områdets boendestöd hos personer i det egna hemmet. Vi är sammanlagt 20 medarbetare på området och nu söker vi en ersättare för vår kollega som ger sig ut på nya utmaningar. Tjänsten innebär dag och kvällspass, samt varannan helg. 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240819 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 36,33
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/516
Kontakt
  • Pernilla Hermansson, 046-3599128, pernilla.hermansson@lund.se
Facklig företrädare
  • Anders Söderberg, Vision, anders.soderberg@lund.se
  • Gregorio Macario Hernandez Akademikerförbundet SSR, gregorio.macario@lund.se
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb