Kommunkontoret

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som medarbetare med inriktning ledningsförmåga kommer du tillsammans med kollegor vara med och leda och samordna Lunds kommuns beredskap på en övergripande strategisk nivå. Arbetet har sin grund i gällande lagkrav kopplat till krisberedskap och säkerhetsskydd samt överenskommelserna mellan staten och kommunerna inom krisberedskap och civilt försvar. Du förväntas arbeta aktivt med omvärldsbevakning och ha samlad och aktuell kunskap inom området, och vara väl förtrogen med gällande lagstiftning. I din roll ska du utveckla en medvetenhet och kunskap inom området i kommunen som helhet.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • utredningar, analyser samt planering och uppföljning inom området, alltid med en helhetssyn och utifrån ett hållbarhetsperspektiv
  • utveckla styrdokument, processer och rutiner som säkerställer politisk vilja och ändamålsenliga arbetssätt inom området
  • stödja verksamheterna med uppdraget inom civil beredskap
  • stödja verksamheterna med att bedriva ett systematiskt kontinuitetsplaneringsarbete
  • ordna utbildningar/övningar för verksamheternas krisledningsorganisationer
  • praktiska uppgifter av olika karaktär exempelvis startövningar av krisledningsorganisation och krisledningsplatser

Uppdraget genomförs i bred samverkan, både internt på kommunkontoret och med andra förvaltningar, akademin, myndigheter och idéburen sektor. Tjänsten innebär att en del arbetsuppgifter görs tillsammans med andra, medan en del är av mer självständig karaktär.

Vi söker dig!

Du som söker har erfarenhet av kvalificerat arbete inom civil beredskap och gärna erfarenhet av att arbeta i en kommun. Rollen förutsätter god förståelse för det kommunala sammanhanget och för ansvaret och uppdraget inom området. Erfarenhet av analys-, planerings- och uppföljningsarbete på strategisk nivå kommer att bedömas meriterande.

Din formella kompetens har du från en akademisk utbildning inom områden så som exempelvis statsvetenskap, socialt arbete eller samhällsplanering på minst kandidatnivå. Du kan också ha annan utbildning i kombination med arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.

För att lyckas i ditt arbete som beredskapssamordnare behöver du vara utvecklingsorienterad och ha en förmåga att driva frågor framåt både självständigt och i samverkan med andra. Du har ett intresse för och kunskap om samhällsfrågor i ett brett perspektiv och kan se helhet och sammanhang. Du har lätt att förstå samhällets struktur och olika aktörers ansvarsområden. Du har en god analytisk, strategisk och strukturerad förmåga och arbetar kvalitetsmedvetet. Eftersom du i ditt arbete samverkar med många aktörer, både internt och externt, är det viktigt att du är lyhörd, är kommunikativ samt har god samarbetsförmåga. Du har förmågan att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Du behöver kunna känna dig bekväm i att representera Lunds kommun och hålla muntliga föredrag i både mindre och större sammanhang. 

Övrigt

Tjänsten är placerad i säkerhetsskyddsklass och svenskt medborgarskap är ett krav för anställning. Tjänsten kan komma att innefatta beredskapstjänstgöring.

Vi planerar att hålla digitala urvalsintervjuer via Teams 10 -12 juli och slutintervjuer på plats den 17 - 19 juli och ber dig därför planera din tillgänglighet. 

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Enheten för trygghet och säkerhet består av elva medarbetare, och ansvarar för samtliga frågor som ryms inom spektrumet säkerhet, trygghet, brottsförebyggande arbete, krishantering och beredskapsarbete. Hos oss får du kompetenta och trevliga kollegor!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/543
Kontakt
  • Håkan Nilsson, säkerhetschef, hakan.p.nilsson@lund.se
Facklig företrädare
  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se, cecilia.akesson@lund.se
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb