Barn- och skolförvaltningen

Är det självklart för dig att arbeta för att eleverna ska ha en trygg och kreativ skoldag där lärandet står i fokus? Är du skolledare och vill arbeta i en naturskön miljö på en skola med härlig vi-känsla? Då tror vi att arbetet som biträdande rektor hos oss på Vegalyckan är rätt för dig! 

Om oss

Vegalyckan är en F-3 grundskola med anpassad grundskola. Vi arbetar utifrån att skapa de bästa förutsättningar för ett lärande för alla våra elever. Vi har skickliga pedagoger som leder elevernas lärande både under skoltid och fritids tid.

Vi på Vegalyckan söker nu vår nya biträdande rektor. Vi söker dig som tillsammans med rektor och personal, vill leda och skapa ett gott arbetsklimat, där arbetet för elever och medarbetare präglas av lust att lära, nyfikenhet och delaktighet.

Skolan ligger naturskönt i parkmiljö i södra Lund. Vegalyckan har ett professionellt och vetenskapligt förhållningssätt till kunskap. Skolans pedagoger arbetar aktivt med kolligalt lärande, inkluderande arbetssätt, tillgänglig lärmiljö och anpassningar som höjer elevernas måluppfyllelse. Ett språkutvecklande arbetssätt, likvärdig bedömning och digital lärmiljö präglar undervisningen. Vi värnar om vår härliga Vi- känsla och tillsammans har vi ett lärande hela dagen.

På Vegalyckan finns tre pedagoghundar med en pedagoghundförare. Pedagoghundarna fungerar som pedagogiskt verktyg och används både som anpassning till elever i behov av särskilt stöd och som en del i värdegrundsarbetet. De är rastvärdar, finns med vid värderingsövningar och är tillgänglig för skolans alla elever i olika situationer.

Vegalyckans grundskola har enbart behöriga pedagoger, som har ett nära samarbete mellan skola och fritids. Pedagogerna ger varje elev möjlighet till att utveckla hög måluppfyllelse, sin självständighet, liksom utrymme för tankar och funderingar kring en meningsfull fritid.

Vegalyckans anpassad skola skapar ett lärande för varje elev utifrån deras förutsättningar. Det finns tre klasser med sammanlagt 16 elever. Vi har både klasser som läser ämnen och ämnesområde. Ett samarbete mellan skolformerna är en naturlig del för oss på Vegalyckan.

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och anpassade grundskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Vi söker dig

För att bli en del i kollegiet på Vegalyckan ska du ha en universitets- eller högskolexamen samt lärarlegitimation. Du har tidigare erfarenheter av skolledaruppdraget och gärna då anpassad skola. Du är väl förtrogen med gällande läroplan, skollag och andra bestämmelser kopplade till ansvarsområde samt myndighetsutövning. Det är en fördel om du har påbörjat eller slutfört rektorsutbildning, alternativt rekryteringsutbildning för blivande rektorer. Du har även god kännedom om aktuell forskning och utveckling samt att driva och arbeta med systematiskt kvalitetsarbete.

För att trivas i rollen som biträdande rektor behöver du ha förmåga att se möjligheter i förändringar och kunna anpassa dig till ändrade omständigheter. Du behöver kunna arbeta självständigt samtidigt som du är en del av ett ledningsteam som fattar gemensamma beslut. Du förstår vikten av att kunna skapa professionella och tillitsfulla relationer i ditt arbete och har en mycket god kommunikationsförmåga. Din förmåga att samarbeta och samverka är god och du är tydlig och lyhörd i mötet med så väl personal som elever och vårdnadshavare. Du kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Du visar intresse för att samverka i övergripande frågor för att skapa mervärde. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till konkreta handlingar.

Som person är du flexibel, ansvarstagande, lösningsfokuserad och du tycker ständigt om att utvecklas. Vi förutsätter att du är en engagerad pedagog som alltid har elevens bästa som fokus och som varje dag vill göra skillnad och skapa mervärde för de elever vi tillsammans ansvarar för. Hos oss har du chansen att vara med och påverka.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du är också en van användare av olika typer av verksamhetssystem, digitala pedagogiska program, Officepaket samt Google Drive.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor är du en del i ledningsgruppen och arbetar tillsammans med rektor med att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten utifrån uppsatta mål. Genom ledning och samordning skapar vi förutsättningar för varje elev att nå målen och utvecklas så långt möjligt.

Du ansvarar för att dina medarbetare får det stöd och den ledning som behövs i vardagen för att kunna fullfölja sitt uppdrag på bästa sätt. Genom att organisera och planera verksamheten skapar du förutsättningar för att utveckla den pedagogiska kvaliteten och en god och hälsofrämjande arbetsmiljö i vardagen.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Du får tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa. Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss. 

I uppdraget kommer du att ha stöd i arbetet från verksamhetschef, servicechef, rektor och övriga skolledarkollegor i ledningsteamet på verksamhetsnivå, samt stabsfunktionerna ekonomi och HR.

Om rekryteringsprocessen

Urval kommer att ske löpande under ansökningsperioden, så vänta inte med att skicka in din ansökan. De första omgången intervjuer sker via Teams och är planerade till den 17:e och 19:e juni och vi ber dig därför att planera din tillgänglighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enl ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/553
Kontakt
  • Catarina Svensson, chefsrekryterare, catarina.svensson@lund.se
  • Jeanette Willby, rektor, 046-3597224, jeanette.willby@lund.se
Facklig företrädare
  • Ingalill Fritzon, Sveriges Skolledare, 046-3597615, ingalill.fritzon@lund.se
  • Hanna Rosberg, Sveriges Lärare, 046-3597207, hannamarie.rosberg@lund.se
  • Färiba Maddahi, Sveriges Lärare, fariba.maddahi@lund.se
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-11

Tillbaka till lediga jobb