Arbetsmarknads- och socialförvaltningen


Vill du vara med och bidra till unga vuxnas självständighet?

Om rollen och arbetsuppgifter

- Som arbetsmarknadskonsulent ska du arbeta med unga vuxna som varken arbetar eller studerar och som behöver stöd för att nå målet arbete eller studier.

- I huvudsak arbetar du på uppdrag från kollegorna inom enheten, men även biståndslösa kontakter och förebyggande arbete ingår i tjänsten inom ramen för mötesplatsen ComUng.

- Du coachar och stöttar den unge att genomföra sin planering och samverkar och fritidsledare samt studie- och yrkesvägledare på ComUng.

- Du kan hålla i gruppverksamhet och delta i den öppna verksamheten på ComUng.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en beteendevetenskaplig examen. Som person ser du den inneboende kraften hos dina medmänniskor och trivs att se individer växa och bli självständiga. Du har erfarenhet av arbete med arbetsmarknadsinsatser inom kommunal eller statlig verksamhet och vana av utåtriktat arbete mot potentiella arbetsgivare och praktikplatser. Det är meriterande med erfarenhet av målgruppen unga vuxna.

Du kan jobba med helheten, från första kontakten med ungdomen till avslut vid självförsörjning. Du är positiv, kreativ, tar egna initiativ och ser möjligheter i de utmaningar du ställs inför. Du kan ledigt växla mellan kontakt med ungdomar, samarbetspartners och administrativt arbete. Att samarbeta faller sig naturligt för dig, både med kollegor inom och utanför kommunen.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Välkommen med din ansökan! Annonsen avser en visstidsanställning om ca 6 månader.

Om oss

18 till 24-enheten arbetar för att stödja de unga vuxna vi möter i riktning mot ett självständigt liv utifrån sina individuella förutsättningar. Inom enheten har vi samlat kompetenser med fokus på försörjningsstöd, arbetsmarknadsfrågor, utredning av övrigt bistånd samt öppenvårdsinsatser för målgruppen 18 - 24 år. Visionen är att socialtjänsten genom ett nära samarbete och helhetssyn skall samla de kompetenser som behövs utifrån den unga vuxnas behov.

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

 



 



Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/602
Kontakt
  • Camilla Eskilsson Buhre, enhetschef, 046-3596877
Facklig företrädare
  • Josefine Båge Jallow, Vision, josefine.bagejallow@lund.se
  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, gregorio.macario@lund.se
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-11

Tillbaka till lediga jobb