Utbildningsförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

I rollen som Skoladministratör med inriktning personaladministration fyller du en viktig funktion då du är chefsstöd åt Polhemskolans skolledning. Du stöttar även Polhemsskolans medarbetare i personaladministrativa frågor.

I ditt uppdrag som Skoladministratör med inriktning personaladministration ingår det att se till att Polhemskolans ca. 350 medarbetare får rätt lön i rätt tid. I dina arbetsuppgifter ingår bl. a. att upprätta och avsluta anställningar, skapa scheman för medarbetarna, bevaka företrädesrätt och konvertering, vara involverad i rekryteringar och introduktion av nyanställda samt arbeta med vikarieanskaffning. Du är även behjälplig i grundläggande arbetsrättsliga frågor, såsom anställningsvillkor, företrädesrätt och konvertering, arbetstider, ledigheter, frånvaro samt löner.

Uppdraget har en tydlig administrativ karaktär men den handlar också till stor del om daglig intern kommunikation och samarbete med skolledningen, medarbetare, löneenheten och förvaltningens HR-enhet. Lika stor del är den externa kommunikationen med exempelvis potentiella nya medarbetare.

Du ingår i en förvaltningsgemensam grupp med chefstöd från andra skolor i Utbildningsförvaltningen.

Vi söker dig som

 • har en gymnasieexamen
 • har tidigare arbetslivserfarenhet av liknande personaladministrativa arbetsuppgifter
 • har grundläggande kunskaper i arbetsrättsliga frågor, såsom anställningsvillkor, företrädesrätt och konvertering, arbetstider, ledigheter, frånvaro samt löner
 • har erfarenhet att skriva annonser och upprätta kompetensprofiler
 • har en god IT-mognad och vana av att arbeta i och ta till dig digitala system

Det är meriterande om du

 • har en YH-utbildning eller motsvarande eftergymnasial utbildning inom HR-området
 • har erfarenhet av personaladministrativt arbete i skola 
 • är insatt i regelverk och lagar för skolvärlden 
 • har erfarenhet av att arbeta i WinLas, Vismas Personec P eller motsvarande HR-system och rekryteringsverktyget Varbi eller annat rekryteringsverktyg 

Då du är en nyckelperson för verksamheten lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker därmed dig som har en god förmåga att arbeta strukturerat, självständigt och i grupp, är ansvarsfull och noggrann samt har ett helhetsperspektiv på verksamheten. Vidare är du bra på att skapa och bibehålla goda relationer samt är flexibel.

För att du ska trivas och utvecklas i rollen som Skoladministratör med inriktning personaladministration är det viktigt att du tycker om att samarbeta och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du trivs också med att vara den som många vänder sig till med frågor och behov. Rollen kräver att du är skicklig på att kommunicera, kan lyssna och läsa situationer och sammanhang.

Tjänsten är ett vikariat under perioden 240805-250619 med en omfattning på 75 %.

Om rekryteringen

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vi ser fram emot att läsa din ansökan så snart som möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola 

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Polhemskolan, som ligger belägen mitt i centrala Lund, är med sina ca 2 600 elever Sveriges största gymnasieskola. En skola av vår storlek utgör en dynamisk mötes- och arbetsplats för medarbetare som brinner för sitt yrke och som vill utvecklas tillsammans med andra.

Elever som söker sig till Polhemskolan kan välja mellan programmen samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik, ekonomi och hantverk (frisör). Elever med specialintresse för fysik eller matematik kan välja någon av våra spetsutbildningar och för den som vid sidan om gymnasiestudierna vill utvecklas i sin idrott erbjuds både Nationell Idrottsutbildning (NIU) och Lokal idrottsutbildning.

Läs mer om oss på www.lund.se/polhem

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-05
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/662
Kontakt
 • Torbjörn Persson Hanö, 046-3597311, torbjorn.hano@lund.se
 • Victor Holmgren, 046-3595977, victor.holmgren@lund.se
 • Vision, Jannika Josefsson, jannika.josefsson@lund.se
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-07-02

Tillbaka till lediga jobb