Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

I ditt uppdrag ingår att planera och genomföra undervisningen för att nå lärande och utveckling hos eleven utifrån deras individuella förutsättningar. Du ska även dokumentera och följa upp elevens lärande och utveckling samt kommunicera detta med elever och vårdnadshavare. Du ingår i ett arbetslag där du även har mentorselever.

Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att skapa en trygg, strukturerad, utvecklande och stimulerande lärmiljö för eleverna. Du har förmåga att se varje elev och skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Med stöd av kollegor ansvarar du för planering, förberedelse och genomförande vid gemensamma samlingar som lucia, skolavslutningar m.m.

Vi erbjuder en väl utrustad musiksal och en trevlig och positiv arbetsplats där vi tillsammans hjälps åt att ge eleverna goda förutsättningar inför framtiden. Som musiklärare på Vikingaskolan har du både halv- och helklass beroende på årskurs och antal elever i klasserna. Du kommer att ha stor pedagogisk frihet att utveckla musikundervisningen på Vikingaskolan.

Vi söker dig

Vi söker dig som är behörig lärare i musik och som vill vara med och göra skillnad för eleverna på Vikingaskolan åk 3-9 i deras lärande. Du är flexibel och van vid att självständigt planera ditt arbete och är lösningsorienterad och har en god förmåga att se helheter.

Du har ett relationellt och inkluderande förhållningssätt och arbetar så att alla elever ges goda möjligheter att nå läroplanens mål. Du är väl insatt i styrdokumenten och kan förklara målen för eleverna.

Som person är du tydlig, lugn och trygg. Du tycker om att arbeta i ett team som samarbetar och delar erfarenheteter för ett kollegialt lärande som bidrar till utveckling både på enskild- och skolnivå. 

Urval sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan snarast.

Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Vikingaskolan är belägen på Linero, i sydöstra delen av Lund. Hos oss går ca 580 elever i årskurserna F-9. Vikingaskolan kännetecknas av hög personaltäthet, bred kompetens och stort engagemang både under skoldagen och på fritids. Vikingaskolans F-3-del är under ombyggnationen av Vikingaskolan lokaliserad på Råbylundskolan, som ligger ca 1,5km bort. Vikingaskolan planeras ha en färdig nybyggd skola om ett par år, fram till dess är eleverna i åk 4-9 både i befintliga lokaler och i nya paviljonger på skolområdet.

Vi ser varje elev.
Vi skapar nära relationer.
Vi ser olikheter som en tillgång.

Vi strävar efter hög måluppfyllelse för att ge alla elever goda möjligheter inför framtida studier och kommande arbetsliv. På Vikingaskolan har vi fokus på språkutvecklande arbete i alla ämnen samt på skolans kompensatoriska uppdrag.

Alla på Vikingaskolan ska må bra, känna trygghet och trivas!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240808 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/690
Kontakt
  • Liselott Nilsson, 0704789466, liselott.nilsson2@lund.se
Facklig företrädare
  • Jesper Persson, Sveriges lärare, jesper.persson@lund.se
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb