Socialförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Om oss

Familjerådgivningen i Lund är en del av Socialförvaltningen. Vi är en verksamhet som i samverkan med kommuner i mellersta Skåne erbjuder familjerådgivning. Som verksamhet består vi av 11 familjerådgivare, en administratör samt enhetschef. Verksamheten bedrivs i lokaler i Centrala Lund.

Arbetsuppgifter

I arbetet som familjerådgivare kommer du företrädesvis att arbeta med par som lever samman och har relationsproblem. Det kan handla om konflikter, kommunikationsproblem eller akuta kriser. Det rör sig om behandlande samtal med terapeutisk inriktning.

En del par vill få hjälp att förbättra och behålla sin samlevnadsrelation, andra att separera på ett bra sätt för barnens skull och en del vill få stöd i att klargöra om samlevnaden ska fortsätta eller inte.

Som familjerådgivare utför du ett varierat och mycket viktigt arbete. Familjerådgivning har en mycket viktig förebyggande funktion i relation till individers psykiska hälsa och barns uppväxtvillkor. Det är centralt att barnens perspektiv och behov hålls levande i samtalen med de vuxna.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande samt grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1). Vidare är det önskvärt att du har erfarenhet av kvalificerat samtalsinriktat behandlingsarbete. Du behöver vara flexibel, ha god samarbetsförmåga och ha lätt för att skapa goda relationer. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-12-31
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/512
Kontakt
  • Enhetschef Tommy Persson, 046-359 57 34
Facklig företrädare
  • Anna Nilsson, Vision, 046-359 51 30
  • Björn Hultenberg, SSR, 046-359 91 57
Publicerat 2020-06-04
Sista ansökningsdag 2020-06-21

Tillbaka till lediga jobb