Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Här är alla hjältar! - var det en av våra elever som sa. Visst beskriver det Tunaskolan väl. Över 750 elever i årskurserna F–9 och grundsärskolan inkluderad går på Tunaskolan. Vi är stolta över den mångfald vi representerar, och ser olikheter som en tillgång. Tunaskolan är samlokaliserad med Östervångskolan. Hos oss går grundskolelever, elever i förberedelseklass och elever i grundsärskolan. På skolan arbetar många vuxna (pedagoger och övrig personal) med att ge kvalificerad utbildning, stötta och inspirera skolans alla elever inför framtida studier. Tunaskolans professionella och stolta lärarkår och personalgrupp gör sitt yttersta för eleverna.

Vår vision är att eleverna ska lära att lära nu och i framtiden. För oss innebär det att vi alltid ska veta vad vi gör och varför för att öka elevernas förmågor och kompetenser. Samspel och samarbete är fokusområden på vår skola för att skapa trygghet och likvärdighet både vad det gäller arbetsmiljö och bedömningsarbete.

Lärandet och arbetet med att göra eleverna självständiga i vardagen är centrala delar på Tunaskolans grundsärskola. Omsorg kan också vara en viktig del i arbetet med våra elever.

Arbetsuppgifter

Som elevassistent är din huvudsakliga arbetsuppgift att stödja eleverna både i lärmiljöerna och i det sociala samspelet under hela skoldagen, du är ett komplement till läraren.

I samarbete med läraren är du också ett stöd till mentorer i elevernas basklasser, har kontakt med vårdnadshavare vid behov och i förekommande fall även med externa aktörer. Du ingår i ett arbetslag tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. Dessutom samarbetare du med ämneslärare såväl som övriga elevstödjare.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är är utbildad elevassistent eller motsvarande och har tidiage erfarenhet inom yrket. De ses som meriterande att ha erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd. 

Som person är du engagerad och förtroendeingivande, med ett stort intresse för elevhälsa och skolutveckling. Du har ett öppet och kreativt förhållningssätt och anpassar ditt arbete efter elevernas behov. Du är inte rädd för att testa nya vägar och vågar misslyckas ibland. 

Du som söker har god förmåga att skapa rutiner, trygghet, gemenskap och att kommunicera med tydlighet. Du ser de som en självklarhet att arbeta för goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor

De ses även som meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med elever inom NPF

Du som söker vår tjänst på Tunaskolan har en positiv människosyn och tror på elevens egen förmåga. Du förväntas engagera dig och vara nyfiken på att pröva olika metoder i syfte att skapa de bästa förutsättningarna för lärande i gruppen. Du är motiverad till att samarbeta med kollegor där utbyte av erfarenheter och kunskaper är fundamentet och där utöver detta, ett gott arbetsklimat och en härlig samvaro blir resultatet.

Vi söker dig med ambitionen att förbättra och utveckla verksamheten genom systematiskt kvalitetsarbete.

Vi tillämpar löpande urvalsarbete, så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 210108
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/983
Facklig företrädare
  • Kristina Kolenko, kommunal, kristina.kolenko@lund.se
Publicerat 2020-11-05
Sista ansökningsdag 2020-11-29

Tillbaka till lediga jobb