Barn- och skolförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Här utgår vi från Reggio Emilias pedagogiska filosofi och arbetar med ett hållbarhetstänk bland annat med vårt arbete med Grön Flagg.

Lönneberga förskola är en uppskattad förskola i närheten av St. Hans Backar och den består av 4 avdelningar.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare har du ansvaret att i samverkan med övrig pedagogisk personal se till att alla barn får en likvärdig utbildning och att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Utgångspunkten är att vi ska ge alla barn de allra bästa förutsättningar.

I arbetsuppgifterna ingår att du ska planera, driva och dokumentera arbetet i enlighet med förskolans läroplan. I dina arbetsuppgifter ingår även att du tillsammans med kolleger ska följa upp och utvärdera verksamheten på förskolan. Vi säkerställer den pedagogiska verksamheten genom vårt systematiska kvalitetsarbete. Du använder dig av digital teknik för att sköta dokumentationen.

Som förskollärare har du ett särskilt ansvar för undervisningen. Du ska planera, stimulera och utmana barn med läroplanens mål som utgångspunkt.

Vårt pedagogiska arbete grundar sig i ett kollegialt lärande mellan förskolans pedagoger och med pedagoger från Rida Ranka och Hans & Greta då vi har gemensamma APT och Utvecklingsdagar.

Tjänsten är förlagd till en yngrebarns-avdelning.

Vi söker dig som

Är legitimerad förskollärare, är väl förtrogen med förskolans läroplan och barnkonventionen och arbetar medvetet utifrån dessa. Du arbetar utifrån barnets bästa.

Du ser olikheter som en möjlighet och är lösningsfokuserad och tar egna initiativ. Du har förmågan att organisera och prioritera.

Du är skicklig på att samarbeta och kommunicera. Du är van vid att arbeta såväl självständigt som i team. Du har lätt för att skapa positiva relationer med barn och dina kollegor och har ett professionellt bemötande gentemot vårdnadshavare.

Vi söker dig som vill arbeta utifrån Reggio-Emilias pedagogiska filosofi och med miljön som den tredje pedagogen. Vi vill att du är intresserad av och gärna har erfarenhet av att arbeta utifrån Grön flagg som verktyg.

Du har kunskap och/eller stort intresse för det digitala arbetet i förskolan och det är meriterande om du har erfarenhet av Unikum, G-Suite och Skola24.

Du är intresserad av pedagogisk dokumentation och det är en fördel om du har praktisk erfarenhet av denna typ av dokumentation.

Du som är klar med din förskollärarutbildning och väntar på din legitimation har möjlighet att få en tidsbegränsad anställning som kan övergå till en tillsvidareanställning när du har fått din legitimation.

Vi kommer att tillämpa löpande urval så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-07-02
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-01-01
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/1043
Kontakt
  • Birgitta Berglund, 046-359 56 63
Facklig företrädare
  • Linda Johansson, 046 359 3940
Publicerat 2020-11-16
Sista ansökningsdag 2020-12-06

Tillbaka till lediga jobb