Socialförvaltningen


Om oss

Tonårsboendet är ett HVB-hem i Lunds kommuns egen regi med plats för sex ungdomar, både killar och tjejer i åldrarna 14-21 år. Ungdomarnas placeringstid varierar men i genomsnitt brukar den vara ett år. HVB-hemmet ligger i ett vanligt bostadsområde i östra Lund och är en villa med en fin lummig trädgård.

Teamet på Tonårsboendet består av sex familjebehandlare, två handledare samt en samordnare. Familjebehandlarna arbetar både dag- och kvällstid samt helger på individuellt schema, handledare arbetar natt på rullande sex veckors schema och samordnare arbetar dagtid måndag till fredag.

Arbetet utgår från miljöterapeutiskt behandlingsarbete som vilar på en systemisk grund. Kognitiva- och anknytningsbaserade metoder används i behandlingsprocessen med ungdomarna. Behandlingsstrukturen är manualbaserad och varje ungdomar har två familjebehandlare samt samordnaren kopplad till sig för att tillsammans aktivt arbeta med individuell planering, uppföljning och utvärdering. Allt behandlingsarbete sker i nära samarbete med utredningsenheterna inom Lunds socialförvaltningen.   

 

Arbetsuppgifter

I nattjänsten ingår både en vaken och en sovande del. I den vakna delen ingår bland annat överrapportering från/till kollegor, se till att ungdomarna kommer till ro för natten samt uppstigning på morgonen, sysslor i boendet enligt uppgjorda rutiner, säkerställa att tryggheten kring ungdomarna samt dokumentation i Journal Digital. Det grundläggande för nattpersonalen är att vara en trygg vuxen i verksamheten som finns tillgänglig om ungdomarna har behov av stöd.

Som nattpersonal deltar man på schemalagda personalmöten och APT. Alla medarbetare erbjuds grundutbildning i MI. Handledning erbjuds kontinuerligt och kompetensutveckling för hela teamet samt individuellt görs utifrån behov. För att säkerställa att de placerade ungdomarna ska få kvalificerad behandling arbetar teamet med att utveckla rutiner, metoder och arbetssätt kontinuerligt och arbetar för att ha modet att prova nytt. 

 

Vi söker dig som

vill arbeta natt och har minst tvåårig eftergymnasial utbildning inom, för tjänsten lämpligt område, som exempelvis socialt arbete, social psykiatri, behandlingsarbete eller psykiatri. Vi vill även att du har erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar och gärna även med deras nätverk. Du ska ha god förmåga att uttryck dig i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på behandlingshem gärna utifrån miljöterapeutiskt arbetssätt kombinerat med systemteori. Har du dessutom kunskaper inom beroendevård ses även det som en merit.

Som person vill vi att du är stabil, uthållig, relationsskapande och har god samarbetsförmåga. Du behöver kunna kombinera struktur och flexibilitet utifrån ungdomarnas och teamets behov. Som en del i teamets utvecklingsarbetet ser vi gärna att du är innovativ och har mod att prova nytt. Då nattjänsten mestadels innebär ensamarbete är det viktigt att känna sig trygg med att kunna fatta grundade beslut även i pressade situation.

B-körkort är ett krav.

Intervjuer kan komma att ske redan under ansökningstiden. 

Välkommen med din ansökan!

 



Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 210727
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 53,3%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2021/310
Kontakt
  • Christina Schoug, Enhetschef, 046 359 24 47
  • Zlata Maletic, Samordnare, 046 359 96 93
Facklig företrädare
  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, 046 359 89 42
Publicerat 2021-04-19
Sista ansökningsdag 2021-05-16

Tillbaka till lediga jobb