Vuxen


Om oss

Kompetenstrappan är en del av projektet IRIS, som drivs av Finsam Lund tillsammans med utbildningsförvaltningen, socialförvaltningen och vård- och omsorgsförvaltningen i Lunds kommun. Även Arbetsförmedlingen är delaktiga i projektet. Målet med projektet är att fler personer som står långt ifrån arbetsmarknaden ska kunna hitta, få och behålla ett jobb. Det övergripande projektet IRIS samfinansieras av Europeiska socialfonden och Finsamförbunden i Lund, Sydöstra Skåne och Höganäs.

Kompetenstrappan är en satsning för att öka kompetensen inom Vård- och omsorgsförvaltningen genom att attrahera och motivera framtida medarbetare till vårdyrket och genom att tydliggöra möjligheterna för kompetensutveckling bland befintliga medarbetare. Det första steget i kompetenstrappan går via Arbetsmarknads och socialförvaltningen och vänder sig till de personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Genom förberedelser med tydlig information, personligt stöd och individuellt anpassad utbildning får varje individ möjlighet att växa in i en roll inom vård- och omsorgsförvaltningen. Därefter fortsätter stegen i kompetenstrappan med fokus på att motivera medarbetarna till kompetensutveckling så att de får förutsättningarna för att trivas och stanna kvar i sitt yrke och för att kunna ge en god vård och omsorg till våra medarbetare. 

Arbetsuppgifter

Målet är att ge de arbetssökande som står långt ifrån arbetsmarknaden ett stöd som är individanpassat och evidensbaserat för att öka möjligheterna till arbete inom vård och omsorg. Som projektmedarbetare ska du, tillsammans med den arbetssökande ta fram en plan för vägen till arbete och du använder motiverande samtal (MI), information, utbildning och praktik som verktyg. Vid anställning för den arbetssökande ska stöd ges och uppföljning göras på arbetsplatsen. Det kan även bli aktuellt med olika former av gruppverksamhet. Du ska arbeta metodtroget efter Case Management- resursmodellen (CM) eller Supported Employment/ Education (SE /SEd) - metoderna beroende på din funktion i projektet.

Vi söker dig 

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen, gärna med beteendevetenskaplig inriktning. Erfarenhet av kommunala eller statliga arbetsmarknadsinsatser, arbete som kräver nätverkande och samverkan samt erfarenhet av att ha jobbat med målgruppen som står långt ifrån arbetsmarknaden är meriterande.  Det är ett plus om du dessutom redan är utbildad i SE, CM och MI. Du brinner för att arbeta med att stödja människor att etablera sig eller återinträda på arbetsmarknaden och ha fokus på individens förmågor.

Samtidigt som du ska jobba individinriktat, kommer du även samarbeta med övriga projektmedarbetare för att skapa ett mervärde för målgruppen, t.ex. genom gruppverksamhet och studiebesök i grupp. Vi vill dessutom att du har initiativförmåga, samarbetsförmåga och ett intresse för utvecklingsarbete.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Lunds kommun erbjuder friskvårdsbidrag till alla medarbetare. Du kan använda det till exempelvis gymkort, massage och andra fysiska aktiviteter. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner för dig som medarbetare

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.



Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/33
Facklig företrädare
  • Gregorio Macario, Akademikerförbundet SSR, 046-3598249
  • Anna Nilsson, Vision, 046-3595130
Publicerat 2023-01-10
Sista ansökningsdag 2023-01-24

Tillbaka till lediga jobb