Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Nu söker vi dig med bred erfarenhet av tjänsteutveckling inom IT och som har kunskap och intresse inom IT-infrastruktur och IT-säkerhet. 

Om oss

Vi på IT- och digitaliseringsavdelningen är ca 50 medarbetare som bedriver strategiskt utvecklingsarbete, ansvarar för IT-infrastrukturen, kommungemensamma tjänster och systemutveckling. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. Hos oss pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska system. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter. Hos oss får du möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL för att säkerställa en god kvalitet i vår leverans.

Vi är stolta över vårt goda arbetsklimat, vi månar om att det ska finnas balans mellan arbetsliv och privatliv och tillsammans har vi dessutom roligt på jobbet. Vi sitter i moderna lokaler nära Lunds centralstation och när arbetet tillåter det arbetar vi hemifrån. Du som medarbetare formar din arbetsdag på bästa sätt.

Arbetsuppgifter

Som IT Solutions Manager (produktägare) får du en bred och spännande roll. Inom förvaltningsobjektet Infrastruktur levererar vi de grundläggande förutsättningarna för digitalisering i Lunds kommun. I objektet ingår kommunens serverplattform, datacenter, nätverk, konto- och identitetshantering, samt systemdrift och säkerhet. Du kommer att arbeta med aktiviteter inom hela objektet och du kommer ofta att delta från den inledande dialogen med verksamheten till den slutliga leveransen. 

I din roll som IT Solutions Manager kommer du också ha det samordnade ansvaret av de systemlösningar som vi har för IT-säkerhet. Tjänsten innefattar förvaltningsstyrning och ett sammanhållande ansvar för leverans av de tjänster som området omfattar, både ur ett dagligt operativt perspektiv såväl som ur ett mer långsiktigt strategiskt perspektiv. För att lyckas i rollen trivs du med att ta stort eget ansvar och driva aktiviteter från start till mål.

I rollen ingår:

  • Roadmap och långsiktig planering
  • Fånga och formulera krav ur ett verksamhetsperspektiv
  • Koordinera och aktiviteter enligt planer och tjänstebeskrivningar
  • Samverkan med externa leverantörer och omvärldsbevakning
  • Delta i utveckling och framtagning av policys, riktlinjer och dokumentation kopplat till området
  • Leda arbetet med Risk och sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplaner mm

Vi söker dig som är erfaren inom tjänsteutveckling och som har erfarenhet av projektledning och ITIL. Vi ser gärna att du har en generell förståelse och erfarenheter av Windows serverbaserade miljöer samt nätverk.

Du har högskoleexamen inom IT/systemvetenskap eller eftergymnasial utbildning inom IT och minst 3 års relevant erfarenhet som bedöms som kvalificerande av arbetsgivaren.

Det är meriterade med erfarenhet inom IT-infrastruktur och IT-säkerhet generellt.

Som person är du stabil, lugn och kontrollerad i situationer som kan uppstå. Du behåller ett realistiskt perspektiv och har förmågan att prioritera och fokuserar på rätt saker. För att trivas i rollen behöver du vara uthållig och kunna hålla motivationen uppe och arbeta effektivt. Du arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. 

Din förmåga att samarbeta och samverka med andra är god och du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap och delar med dig till andra. 

Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift och du kan förstå information och facklitteratur inom området på engelska. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsskyddsklass och svenskt medborgarskap är ett krav för anställning. 

Vi erbjuder dig en utvecklande tjänst med många samarbetsytor där du ges möjlighet att påverka såväl form som innehåll. Vi månar om varandra, vår arbetsmiljö och hälsa och vi har friskvårdsbidrag, som vi gärna ser att du nyttjar. Här kan du läsa mer om vad Lunds kommun erbjuder dig som anställd: Förmåner för dig som medarbetare 

Övrigt
I denna rekrytering kommer vi att arbeta med löpande urval och ber dig därför planera din tillgänglighet. Välkommen med din ansökan!

Important information in English:
This job requires Swedish citizenship and good skills in Swedish, both written and spoken. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/693
Kontakt
  • Svjetlana Babic Madsen, enhetschef, 046-3594462
Facklig företrädare
  • Cecilia Åkesson, Vision, cecilia.akesson@lund.se
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb